Setlementtiliiton järjestämä maksuton webinaari on suunnattu lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lapsilla ja nuorilla on oikeus sellaiseen someen ja nettiin, jossa on turvallista viettää aikaa; olla vuorovaikutuksessa muiden nuorten kanssa, seurata itselle kiinnostavia ihmisiä ja tehdä sisältöä. Tämä oikeus ei valitettavasti toteudu. Puolet nuorista on kokenut somessa tapahtuvaa kiusaamista itse ja yli 80% on nähnyt sitä (MLL 2021).

Myös koulun pitäisi olla turvallinen paikka nuorille oppia ja kasvaa. Kouluterveyskyselyn (2021) mukaan kuitenkin yli kolmasosa nuorista on kokenut kiusaamista lukuvuoden aikana.

Some- ja koulukiusaaminen ovat yhteenkietoutuneita

Usein koulukiusaaminen ei jää vain kouluun. Se voi seurata nuorta koulumatkalle, vapaa-ajalle, harrastuksiin ja ihan kotiin asti. Somessa ja koulussa tapahtuva kiusaaminen ovat toisiinsa kietoutuneita ilmiöitä.

Miten tähän hankalaan ilmiöön voi aikuinen puuttua? Tule kuulolle!

Tule mukaan webinaariimme, jossa perehdyt ilmiöön ja sen haitallisiin serauksiin, eri somekanavien erityispiirteisiin sekä mahdollisuuksiin puuttua aikuisena asiaan. Asiantuntijana digitaalisen nuorisotyön asiantuntija Reetta Hänninen Sua varten somessa -palvelusta.

Sua varten somessa on ainoa valtakunnallinen palvelu, joka auttaa seksuaalista ahdistelua, häirintää ja kiusaamista kokeneita nuoria suoraan somealustoilla. Palvelun tuottaa yhteistyössä Loisto setlementti & NiceHearts. Lue lisää >

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

13 helmikuun @ 10:00
10:00 — 11:00 (1h)

Etäyhteys