Slide

Vuolle Setlementti ry

Monille oululaisille Vuolle Setlementin toiminta saattaa tuntua vieraalta, vaikka olemmekin toimineet Oulussa jo vuodesta 1944 lähtien. Meitä on epäilty muun muassa sementin valmistajaksi, mystiseksi salaseuraksi ja kaivosalan yritykseksi. Luovia arvauksia toki, mutta ei me oikein näissä olla hyviä. Me ollaan parempia ihmisten kanssa.

Ehkä olemme joskus törmänneet? Sinä tai joku perheenjäsenesi on saattanut
olla mukana joissain monista toiminnoistamme lapsuudessa, aikuisena tai seniorina? Olette kenties joskus osallistuneet kansalaisopiston kursseillemme, käyneet Pikku-Syötteellä tai kuulleet palveluistamme, kuten Tyttöjen ja Poikien Talosta, Rikosuhripäivystyksestä, Sovittelusta, vapaaehtoistoiminnastamme tai maahanmuuttajille suunnatuista opinnoistamme?

Setlementtiliikkeen arvojen mukaisesti meidän ydintehtävämme on toteuttaa palveluja, joita paikalliset ihmisten tarvitsevat. Tätä tehtävää olemme toteuttaneet erilaisten kurssien, koulutusten, sosiaalisten tukipalveluiden sekä yhteisöllisten toimintojemme kautta alueellamme jo lähes 80 vuotta. Kohtaamme toiminnoissamme vuosittain tuhansia hyvin erilaisia ihmisiä ja tarpeita. Siksi meistä onkin tullut hyviä toimimaan kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Toimintamme on voittoa tavoittelematonta sekä uskonnollisesti- ja poliittisesti sitoutumatonta. Laaja toimintamme koskettaa vuosittain jopa 10 000 oululaista, joista jokaisella on oma uniikki tarinansa.

Toimintamme koostuu kolmesta osa-alueesta

Teemme työtä suurella sydämellä

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstömme luo lämpimän, turvallisen ja kutsuvan yhteisön, jossa eri ikäiset ihmiset voivat tuntea itsensä arvostetuiksi, huomioiduiksi ja tervetulleiksi.

Perustettu vuonna 1944

noin 10 000 asiakasta vuosittain

noin 300 kokoaikaista ja osa-aikaista työntekijää

noin 200 aktiivista vapaaehtoista