Slide

Erityispedagogiikan perusopinnot

25 op (iltaopinnot)

(Seuraava suunniteltu alkamisajankohta syksy 2024.)

Opiskele erityispedagogiikan perusopinnot Vuolteen opistossa!
Erityispedagogiikan perusopintojen aikana saat tietoa esimerkiksi oppijoiden yksilöllisten tarpeiden huomioimisesta, erilaisten oppijoiden oppimisen ja osallisuuden tukemisesta ja oppimisen esteiden poistamisesta.

Kokoonnumme syksyn aikana noin 1-2 kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin yhteensä noin 25 oppituntia. Alustavat syksyn päivämäärät päivitetään piakkoin! Näiden lisäksi teemme vierailukäyntejä erityispedagogiikan kohteisiin ryhmän toivomusten mukaisesti. Tervetuloa!

Haluatko tietää lisää; tule etäinfoihin!

Etäinfot

Lisätietoa myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Haku aukeaa keväällä 2024. Lisätietoa myöhemmin.

Opintojen sisältö

 

Pääset tutustumaan erityispedagogiseen tutkimustietoon ja vahvistat omaa osaamistasi erilaisissa kasvatus-, ohjaus- ja opetusalan työtehtävissä. Ryhmänohjausmallilla toteutettavat opinnot etenevät ryhmän yhteisesti suunnittelemassa aikataulussa ryhmänohjaajan ja muun opiskeluryhmän tukemana, mikä varmistaa opintojen tavoitteellisen etenemisen.

Opintokokonaisuuteen kuuluu viisi opintojaksoa, joita voi tehdä oppimistehtävinä, etätentteinä, verkkokursseina ja -tehtävinä tai ryhmäsuorituksina. Ryhmätapaamiset toteutetaan ilta-aikoina lukuvuoden 2024-2025 aikana.

Opinnot koostuvat viidestä opintojaksosta:

 

  • ERIP101 Erityispedagogiikan perusteet (5 op)
  • ERIP102 Erityiskasvatuksen toimintaympäristöt ja yhteistyöverkostot (5 op)
  • ERIP103 Vammaisuus, moninaisuus ja ammatillinen kasvu (5 op)
  • ERIP104 Yksilöllisyys oppimisessa ja osallistumisessa (5 op)
  • ERIP105 Oppimisen ja osallistumisen tukeminen (5 op)

 

Opintojen aikataulu

Ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kustannukset

Opintomaksusta (514 €) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä puolet (257 €) ja toinen puoli laskutetaan opintojen käynnistyttyä syyskuussa. Opintoihin ei voi käyttää työttömän etuutta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, ja voimme palauttaa opintomaksun tai vapauttaa sen maksamisesta vain erityistapauksissa. Opinnot voit perua ilmankuluja 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk tehdyistä perumisista perimme 50 % kurssimaksusta. Koulutuksen alkamispäivänä tai sen jälkeen tehdyistä perumisista perimme koko kurssimaksun.

Ennen opintojen alkamista voit perua opintopaikkasi ainoastaan opisto@vuolleoulu.fi kautta.  Opinnot katsotaan alkaneiksi ensimmäisenä lähiopetuskertana tai verkko-opintojen tapauksessa ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota opiskelupaikan perumiseksi. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään. Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli opiskelijaminimi ei täyty.

Ilmoittautumisen peruminen ei lähtökohtaisesti johda opintomaksun palauttamiseen tai siitä vapautumiseen. On kuitenkin muutama poikkeustapaus, joista voit saada opintomaksusi takaisin tai saada vapautuksen sen maksamisesta

  • mikäli saat tutkinto-opiskelupaikan (voit perua ilmoittautumisesi opintoihin, mikäli teet sen ennen opintojen alkamista. Sinun tulee toimittaa perumisen yhteydessä hyväksymiskirje osoitteeseen opisto@vuolleoulu.fi
  • mikäli sairastut ennen opintojen alkamista opinnot estävään sairauteen, voidaan maksu perua tai osa siitä palauttaa tapauskohtaisesti lääkärintodistukseen perustuen

Lisätietoja

Erja Stolt
Koulutusjohtaja
erja.stolt@vuolleoulu.fi
p. 044 786 8897


Tutustu opiskelijatarinoihimme