Slide

Ystävyyskeskuksen toimintakalenteri

Ystävyyskeskus toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan aktiiviseen ja monipuoliseen vapaa-ajan toimintaan! Meillä on erilaisia ryhmiä, tapahtumia, retkiä ja leirejä. Voit seurata viikko-ohjelmaamme toimintakalenteristamme sekä Facebookista.


Tutustu toimintaamme!

Kamukuppila

Kamukuppila on avointa matalan kynnyksen toimintaa, jonne jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Toiminnassa ei ole ikärajaa, joten mukaan saa tulla kuka vain.

Kamukuppilassa on mahdollisuus pysähtyä juttelemaan ja viettämään aikaa mukavassa seurassa. Täällä voidaan myös pelailla erilaisia pelejä sekä toteuttaa osallistujien omia ideoita. Noin kerran kuukaudessa on kulttuurikahvila, jossa eri kulttuurista tulevat ihmiset pääsevät esittelemään omaa kotimaataan.

Lisätietoja: Marita Terho, p. 050 467 0728

Kaikille avoin lukuryhmä

Tarvitsetko lisää harjoittelua suomen kielen lukemisessa? Jos vastasit kyllä, tämä ryhmä on sinulle.

Lukuryhmä on hyvä lisä suomen kielen opintojen tueksi sujuvoittamaan suomen kielen lukemista. Lukuryhmässä harjoitellaan yhdessä lukemaan ääneen erilaisia suomen kielisiä tekstejä, keskustellaan ja välillä myös kirjoitetaan ohjaajan avustamana. Lukuryhmässä hyödynnetään tekstejä erilaisista lähteistä (sanomalehdet, kaupungin sivut, media, pelikortit, pelit ja otetaan opiskelijoiden toiveita myös mukaan). Lukuryhmä on maksuton ja avoin kaikille. Tule mukaan hyvän mielen Lukuryhmään.

Lukuryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 14.9.2022-21.12.2022, kello 13:00-14:00, luokassa 203.

Ohjaajana: Piia Saapunki

Sijainti: Pikku-likan katu 6, luokka 203

Kaikille avoin porinapiiri

Porinapiirissa jutellaan mielenkiintoisista aiheista kannustavassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Ryhmässä käydään läpi erilaisia teemoja osallistujien toiveita kuunnellen ja kunnioittaen.

Porinapiirissä kaikkia kannustetaan keskustelemaan ja jakamaan omia kuulumisia ja tarinoita. Ryhmässä voidaan jutella myös erilaisista teemoista, kuten esimerkiksi luonnosta, liikunnasta, työstä, koulutuksesta, hyvinvoinnista ja kaupungin palveluista. Porinapiirissä on myös mahdollisuus hyödyntää keskusteluiden tukena erilaisia kortteja sekä pelejä. Porinapiiriläiset voivat myös toteuttaa erilaisia tutustumismatkoja kaupungin palveluihin sekä vierailla lähiluonnossa. Tule mukaan iloiseen Porinapiiriin. Porinapiiri on maksuton ja avoin kaikille.

Porinaryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 14.9.2022-21.12.2022, kello 14:00-16:00, Vuolle Sali (ei 26.10 eikä 23.11)

Ohjaajana: Piia Saapunki
Sijainti: Pikku-likan katu 6, Vuolle Sali

Miesten ryhmä

Oletko mies vailla tekemistä?

Keskustelemme miehiä koskevista asioista. Erityisesti kulttuurista, perheestä ja työstä miehen näkökulmasta. Osallistujat suunnittelevat ja päättävät järjestettävän toiminnan viikoittain. Teemme myös retkiä ja käymme tutustumassa eri harrastusmahdollisuuksiin. Tule mukaan toimintaan!

Lisätietoja: Antti Nieminen, 050 3053396

Naisten olohuone

Millaista on elää naisena Etiopiassa, Irakissa, Suomessa tai vaikka Afganistanissa? Mikä meitä naisia yhdistää? Mikä on erilaista ja mihin haluaisimme muutosta? Mitä voisimme oppia toisiltamme?

Naisten olohuoneessa sinulla on mahdollisuus keskustella, jakaa kokemuksia naisena olemisesta ja oppia uusia asioita. Ryhmässä on lämminhenkinen ja hyväksyvä ilmapiiri ja jokainen saa olla rennosti oma itsensä. Toivomme lämpimästi mukaan kaikenlaisia naisia!

Lisätietoja: Marita Terho p. 050 467 0728 ja Luz Peltoniemi p. 050 476 6973

Vanhemmat ja lapset- ryhmä

Sinä kotona lapsen tai lasten kanssa oleva vanhempi tai isovanhempi, kaipaatko joskus muiden aikuisten seuraa? Mietityttääkö jokin asia vanhemmuudessa?

Tule kahvittelemaan, juttelemaan, jakamaan ja kuulemaan muiden vanhempien kokemuksia äitiydestä, isyydestä ja isovanhemmuudesta Vuolteelle perjantaisin aamupäivällä.

Ryhmä on kaikille vanhemmille avoin matalankynnyksen kohtaamispaikka, jonne voit tulla juuri sellaisena vanhempana kuin olet.

Ota lapsesi mukaan ja tule viettämään aikaa yhdessä!

Aika: perjantaisin 23.9.- 16.12.2022 kello 9.30 – 11 .30

Paikka: Vuolteen Virta-olohuone, Pikku-Iikan katu 6.

Lisätietoa: Marita Terho, 0504670728

Tervetuloa!

 

Luova mieli

Luova mieli on luovien ihmisten ryhmä! Monikulttuurisessa ryhmässä taiteillaan, tehdään käsitöitä ja askarrellaan iloisella ja rennolla mielellä. Jokainen osaa ja jokaista arvostetaan! Haluatko siis löytää sisäisen taiteilijasi?

Tykkäätkö haasteista? Haluatko kohdata ihmisiä, jotka ovat yhtä kiinnostuneita kädentaidoista kuin sinäkin? Tule mukaan viettämään aikaa yhdessä! Voit tuoda mukana myös omia tarvikkeita.

Lisätietoja: Angelique Tuomivaara, p. 044 713 2084

Alla olevasta tapahtumakalenterista näet ryhmä- ja yhteisötoiminnan aikataulut. Klikkaa toiminnon nimeä saadaksesi ryhmäkuvauksen esille.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi noudatamme kaikessa toiminnassamme erityistä varovaisuutta. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita.

Lisätietoja työntekijöiltämme:

Anna Ristolainen, 050 5973755, monikulttuurisuustyön päällikkö
Marita Terho, 050 467 0728, monikulttuurisuustyön koordinaattori
Antti Nieminen, 050 3053396, yhteisötyöntekijä ja projektikoordinaattori (Ookko nää tolokku –hanke)
Angelique Tuomivaara, 044 713 2084, monikulttuurisuustyön ohjaaja