Slide

Tyttöjen Talo

Hei sinä 12–29-vuotias tyttö tai nuori nainen. Tervetuloa mukaan Tyttöjen Talon toimintaan! Tyttöjen Talo on kaikenlaisesta syrjinnästä vapaa tila, jossa saa rohkeasti olla omana itsenään sukupuolen moninaisuus huomioiden.

Tyttöjen Talon ryhmät, avoimet yhteisölliset illat sekä yksilötyö ovat toimintoja, joiden avulla voit vahvistaa omia voimavarojasi, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea omaan elämääsi.

Me uskomme, että jokaisella on olemassa omat voimavarat, joiden avulla voi selvitä vaikeistakin tilanteista elämässä. Jokainen meistä on arvokas ja että kaikilla on oikeus turvalliseen ja onnelliseen elämään. Tyttö- ja naistyössä uskomme yhteisöllisyyteen, arvostavaan kohtaamiseen, toisen arvostamiseen sekä hyvän näkyväksi tekemiseen.


 

Yhdessäoloa

Turvallinen tila

Hyvinvointia

Mukaan toimintaan?

Tyttöjen Talon toimintaan pääsee mukaan osallistumalla avoimeen toimintaan, ilmoittautumalla tai sopimalla ajan henkilökohtaiselle tutustumiselle puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue lisää Tyttöjen Talon nettisivuilta!

www.likka.fi

Tilaa Tyttöjen Talon uutiskirje

Toimintamuodot

Henkilökohtainen tuki

Tyttöjen Talolla sinun on mahdollista keskustella kahdestaan ohjaajan kanssa. Tukikeskustelussa saat ohjausta, apua ongelmatilanteisiin ja neuvoja. Voit varata keskusteluajan Tyttöjen Talon ohjaajalta puhelimella, sähköpostilla tai kasvotusten. Talon ohjaajien yhteystiedot.

Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja niissä on mahdollista kertoa mistä vain turvallisesti. Ohjaajan kanssa voit miettiä, mikä auttaisi tilanteessa.

Ryhmätoiminta

Ryhmätoiminta muodostuu ammatillisesti ohjatuista vertaisryhmistä, jotka tarjoavat mahdollisuuden omien tunteiden, ajatusten ja tulevaisuuden haaveiden tutkimiseen ja omien vahvuuksien sekä voimavarojen löytymiseen.

Yhteisötoiminta

Tyttöjen Talon yhteisötoiminta on joka viikko järjestettävää, kaikille avointa toimintaa. Sinun ei tarvitse osallistu joka viikko, vaan voit tulla mukaan kun sinulle sopii. Tyttöjen Talon yhteisötoiminnan aikataulun voit tarkistaa toimintakalenterista

Yhdessä oleminen toisten kanssa lisää hyvää oloa ja tuo sisältöä viikkoon.  Joskus tuleminen voi tuntua vaikealta. Talolla sinut otetaan vastaan lempeästi ja hyväksyvästi.

Ohjaajat auttavat sinua keskusteluissa ja osallistumisessa sinun toiveitasi kuunnellen. Tyttöjen Talon kävijöillä on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan.

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta on ammatillista ohjausta ja tukea seksuaalisuuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Seksuaaliväkivaltatyö on ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on seksuaaliväkivallan kokemus.

Seksuaaliväkivallasta selviytyminen

Tyttöjen Talolla saat ohjavaa, tukevaa ja auttavaa keskusteluapua seksuaaliväkivallasta selviämiseen. Et tarvitse lääkärin tai muun työntekijän lähetettä keskusteluun. Sinun on myös mahdollista varata aika tapaamiselle. Tapaamisissa saa tietoa ja apua omien tunteiden ja ajatusten käsittelyyn turvallisesti. Keskustelu sekä tapaamiset ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Seksuaaliväkivallasta on mahdollista selvitä, eikä sinun tarvitse jäädä yksin kokemuksen kanssa. Ota rohkeasti yhtyettä.

Katso lisää

Vapaaehtoiseksi Tyttöjen Talolle?

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta Tyttöjen Talolla?

Vapaaehtoisena voit itse määritellä millä tavalla ja millä määrällä haluat tuoda omaa panostasi nuorten parissa tehtävään työhön. Vapaaehtoisen tehtäviä voivat olla mm ohjaustehtävät avoimessa toiminnassa, ryhmien ohjaaminen ohjaajaparina tai itsenäisesti toimien, tapahtumiin osallistuminen tai jonkin tietyn oman osaamisalueesi hyödyntäminen esim. kädentaidot, pelaaminen, tietotekniset taidot tai vaikkapa suomen kielen opettaminen.

Tyttöjen Talo tarjoaa sinulle mukavan yhteisön, koulutuksen sekä mahdollisuuden työnohjauksellisiin keskusteluihin.

Lue lisää

Ainahan voi alkaa sugarbabyksi
– mutta kannattaako se?

Katsaus sokerideittailuilmiöön ja sen esiintymiseen Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Sokerideittailu-selvitystyöhanke on toteutettu elokuun 2021 – tammikuun 2023 aikana Pohjois-Pohjanmaan alueella. Hankkeen toteuttajana on toiminut Vuolle Setlementti ry:n Tyttöjen Talo. Hankkeen tavoitteena on ollut selvittää sokerideittailua ilmiönä, kartoittaa sen esiintyvyyttä Pohjois-Pohjanmaan alueella, jakaa tietoa ilmiöstä sekä kehittää materiaalia puheeksi ottamiseen. Hankkeen kohderyhmänä ovat olleet 13-29 -vuotiaat nuoret, vanhemmat ja nuoria kohtaavat ammattilaiset. Selvitystyön yhtenä tarkoituksena on ollut tehdä ilmiötä tunnetuksi ja antaa välineitä ilmiön tunnistamiseen.

Näkymättömät kampanjalla nuorten kokema yksinäisyys näkyväksi

Vuolteen Poikien ja Tyttöjen Talot toteuttivat vuonna 2019 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa nuorten yksinäisyyttä käsittelevän NÄKYMÄTTÖMÄT-kampanjan.

Tavoitteena oli tehdä lasten ja nuorten kokemaa yksinäisyyden tunnetta näkyvämmäksi sekä herättää vanhempien kanssa keskustelua tämän tärkeän aiheen ympärillä.

Tutustu kampanjaan

Tunnetko itsesi yksinäiseksi?

Yhteystiedot

Tyttöjen Talo
Kirkkokatu 19 A 9
90100 Oulu

 

Tyttöjen Talo
Sähköpostit

etunimi.sukunimi@vuolleoulu.fi

Seksuaaliväkivaltatuki Kallio, Henna

p. 044 476 5201

Kouluvierailut,
Ryhmätutustumiset
Kuusikko, Tessa

p. 044 493 6949

Alle 18-vuotiaiden toiminta,
Tutustumiset Talon toimintaan
Makkonen, Mervi

p. 044 726 1260

Monikulttuurinen työ,
Seksuaalineuvonta
Manangou, Pauliina

p. 0400 263 844

Nuorisotyön päällikkö Rasinkangas, Pauliina

p. 044 901 9074