Slide

Saisiko olla uusia ystäviä ja mukavia tuokioita omanikäisessä seurassa?

Tervetuloa mukaan Vuolteen seniorikeskuksen toimintaan!

Seniorikeskus

Saisiko olla uusia ystäviä ja mukavia tuokioita omanikäisessä seurassa? Haluatko harrastaa ja oppia uusia taitoja? Tunnetko paloa auttaa muita? Tule mukaan Vuolteen seniorikeskuksen toimintaan!

Seniorikeskus kokoaa yhteen Vuolteen monipuoliset senioritoiminnan palvelut – kaikki saman katon alta! Vuolteen monipuolinen senioritoiminta tarjoaa kaivattua yhteyttä toisiin ihmisiin ja arkea rytmittävää tekemistä. Voit oppia uusia taitoja, pysyä liikkeessä porukan mukana, auttaa muita tai vaikka vaan olla. Seura tekee hyvää!

Tule sinäkin mukaan!

 

Näin pääset mukaan toimintaan

 

Tutustu senioripalveluihimme

Seniorikerhot

Seniorikerhot tuovat tekemistä ja iloa arkeen. Kerhosta riippuen toiminta sisältää mm. muistelua, aivojumppaa, musiikkia ja laulua, keskustelua ajankohtaisista asioista, visailua, erilaisia tutustumiskäyntejä ja retkiä.

Kerhotoimin­nan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan ikääntyvien omat toiveet ja kiinnostuksen kohteet. Seniorikerhot toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja tapaamaan muita!

Lue lisää

Ilmoittautuminen netissä tai opintotoimistoon p. 08 555 4060.

AVEK-ystävätoiminta

AVEK-ystävätoiminta on ikääntyville kohdennettua ystävätoimintaa, missä vapaaehtoinen tuo iloa ikääntyvän arkeen, on läsnä, keskustelee ja kuuntelee.

Ikääntyvä ja vapaaehtoinen muodostavat ystäväparin, joka pitää säännöllisesti yhteyttä. Vapaaehtoinen on mukana toiminnassa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Toiminnassa tärkeintä on yhdessä oleminen ja tekeminen.

Oletko kiinnostunut toimimaan ystävänä muille senioreille?
Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, joten tule rohkeasti mukaan ja anna hetki aikaasi!

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme.

Lisää AVEK-toiminnasta:

Pirjo Honkanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 044 786 8882
pirjo.honkanen@vuolleoulu.fi

Vuolle järjestää koulutusta ja vertaistukea vapaaehtoisilleen. Vapaaehtoisten ryhmät ovat ohjauksellisia vertaisryhmiä.

Lue lisää

Vissiitti

Vuolle Vissiitti on senioreille ja vapaaehtoisille tarkoitettua vapaamuotoista matalan kynnyksen toimintaa. Ryhmä kokoontuu joka keskiviikko klo 9.00 – 11.00 VIRTA-olohuonetilassa (1. krs, ravintola Puron vieressä).

Kahvittelun ja jutustelun lomassa sinulla on halutessasi myös mahdollisuus osallistua erilaisiin vaihtuviin teemallisiin aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi ruoanlaittoon, ulkoiluun ja lukupiireihin.

Katso tulevat kokoontumiset


Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Vissiitissä?
Vapaaehtoinen on paikalla auttamassa valmisteluissa, vastaanottamassa Vissiitin kävijöitä, kahvittelee ja osallistuu ohjelmaan heidän kanssaan sekä ennen kaikkea toimii kuuntelijana kävijöille yhdessä työntekijän kanssa.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta


Lisätietoa Vissiitistä:

Angelique Tuomivaara
Monikulttuurisuustyön ohjaaja
p. 044 713 2084
angelique.tuomivaara@vuolleoulu.fi

Vuolteen opiston kurssit

Kurssitarjonnastamme löytyy senioreille monipuolisia harrastuksia, kuten kieliä, liikuntaa, kehonhuoltoa, kädentaitoja ja kuvataiteita.

Mikäli senioreille suunnatusta kurssitarjonnasta ei löydy sopivaa, olet tervetullut myös aikuisten kursseille!

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan

Tutustu alennuksiin (SYM)

 

 

Ystävyyskeskuksen ryhmät ja kulttuuritoiminta

Ystävyyskeskus on monikulttuurisen tekemisen ja oppimisen paikka. Toiminnoissamme on mukana niin kantaväestöä kuin eri kulttuureista Suomeen tulleita maahanmuuttajia.

Järjestämme monipuolista vapaa-ajanohjelmaa, kuten viikoittaisia ryhmiä ja pop up -tapahtumia sekä leirejä ja retkiä lähelle ja kauas. Kuuntelemme tarkalla korvalla toiminnassamme mukana olevien ihmisten tarpeita ja toiveita ja suunnittelemme ohjelmaa sen pohjalta. Meillä pääset itsekin ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa yhdessä henkilökuntamme kanssa.

Tutustu Ystävyyskeskuksen toimintakalenteriin

 

 

Luennot ja tapahtumat

Vuolteen tarjonnasta löytyy myös erilaisia vaihtuvia ja maksuttomia luentoja, ryhmätoimintaa ja tapahtumia.

Katso tapahtumat

 

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on iloinen harrastus. Toiminta on ei-ammatillista, yleishyödyllistä, useimmiten palkkiotonta ja aina äärimmäisen arvokasta. Laadukkaasti järjestetty vapaaehtoistoiminta tuo hyvää mieltä ja onnellisuutta niin tekijälle kuin autettavallekin.

Vuolle Setlementissä vapaaehtoistoimintaa löytyy kertaluontoisista tehtävistä pidempää sitoutumista ja kouluttautumista vaativiin tehtäviin. Järjestämme vapaaehtoisillemme kattavan perehdytyksen ja koulutusta sekä tarjoamme vertaistukea ja virkistystoimintaa. Toiminnassamme on mukana jo yli 350 vapaaehtoista, tule sinäkin rohkeasti mukaan!

Lue lisää

 

 

 

”Tapaamiset merkitsevät minulle hyvin paljon. Tunnen kuuluvani johonkin, elämässä on selkeyttä ja olen tutustunut uusiin ihmisiin. Pelkästään yhdessä oleminen on oikea henkireikä ja sielun sauna. Minulla on hirveän hyvä olla siellä.” – Hilkka

Kysymyksiä seniorikeskuksen toiminnasta?

Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme.

Minna Lassila

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
minna.lassila@vuolleoulu.fi
p. 044 786 8882

Anne Mustakangas-Mäkelä

Hyvinvointijohtaja
anne.mustakangas-makela@vuolleoulu.fi
p. 044 786 1633