Slide

Suomen kieltä ja kulttuuria ukrainalaisille

Suomen kieltä ja kulttuuria ukrainalaisille -koulutus on tarkoitettu Oulun seudun kuntakokeilun asiakkaille (Oulu, Lumijoki, Kempele, Muhos, Ii, Liminka), joilla on, tai joille laaditaan kotoutumissuunnitelma. Osallistujat ovat oppivelvollisuusiän ylittäneitä ukrainalaisia, jotka tarvitsevat kotoutuakseen suomen kielen opetusta sekä muuta opetusta, joka edistää työelämään ja jatkokoulutukseen pääsyä. Koulutuksessa vahvistetaan yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja elämänhallintaan liittyviä valmiuksia. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista.

Opintojen aikataulu

14.8. – 15.12. syyslukukausi, lomaviikot 43 (syysloma), 51,52 (joululoma)

2.1. – 24.5. kevätlukukausi, lomaviikko 10 (talviloma)

Opetussuunnitelman sisältö

 

Suomen kieli ja kulttuuri –opinnoissa harjoitellaan jokapäiväisessä elämässä tarvittavia suomen kielen taitoja. Koulutuksessa tavoitellaan suomen kielen perustaitoa taitotasolla B1.

Yhteiskunta ja työelämä- opinnoissa perehdytään suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin ja toimintaan sekä suomalaiseen työelämään ja harrastusmahdollisuuksiin. Opinnoissa tutustutaan työpaikkoihin työssäoppimisjaksoilla opiskelijoiden kiinnostusten mukaisesti.

Opinnot

Koulutus sisältää lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua. Koulutuksen aikana perehdytään suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään mm. työpaikkavierailuin ja työssäoppien.

Kustannukset

Opetus ja oppimateriaalit sekä lounas opiskelupäivinä ovat maksuttomia.

Haku

Koulutukseen hakeudutaan olemalla yhteydessä omaan asiantuntijaan kuntakokeilussa. Koulutukseen on jatkuva haku.

Lisätietoja ja kyselyjä vapaista paikoista:

Mira Talala

Koulutusalapäällikkö
mira.talala@vuolleoulu.fi
p. 044 786 1602

Erja Stolt

Koulutusjohtaja
erja.stolt@vuolleoulu.fi
p. 044 786 8897