Slide

Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen

15 op (iltaopinnot)

Oletko kiinnostunut liikunnan ja hyvinvoinnin teemoista? Haluatko saada lisää tietoa ja osaamista liikuntabiologisen ja -psykologisen näkökulman kautta? Tämä opintokokonaisuus sopii sinulle, jos työskentelet esimerkiksi ohjaajana, valmentajana, fysioterapeuttina, terveyden- tai sairaanhoitajana.

Voit olla myös urheilija tai kuntoilija, omasta hyvinvoinnista yleisesti kiinnostunut tai liikunnan ja hyvinvoinnin ammattialoille suuntautuva.

Opinnot toteutamme iltaopintoina, osin verkkovälitteisesti, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Saat opintoihisi tukea alan ammattitaitoisilta opettajilta sekä paikalliselta tuutorilta. Myös muut opiskelijat ympäri suomen ovat tukenasi.

Opinnot ajoittuvat lukuvuodelle 2024-2025. Etäorientaatioita ja -kyselytunteja on syksyn aikana kolme (16.9, 21.10. ja 2.12.) ja kevään aikana viisi (20.1., 17.2, 3.3., 7.4. ja 28.4.). Näiden lisäksi järjestämme tuutoritapaamisia Oulussa ryhmän tarpeen mukaan ja erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti noin 10 kertaa. Tervetuloa mukaan!

Tule kuulolle opintojen etäinfoihin!

Opintojen sisältö

Opinnoissa saat tietoa kehosta mitattavasta hyvinvointitiedosta ja opit myös analysoimaan sitä. Perehdyt liikuntapsykologian perusteisiin sekä hyvinvointivalmennuksen rooliin elintapamuutoksessa.

Opinnot koostuvat kuudesta opintojaksosta:

  • LTKY4005 Orientaatio liikunta- ja hyvinvointiosaamiseen (2 op)
  • LTKY4001 Kehosta mitattava hyvinvointitieto (2 op)
  • LTKY4004 Kehosta mitattavan hyvinvointitiedon analyysi ja tulkinta (3 op)
  • LPSP1004 Liikuntapsykologian perusteet (5 op)
  • LTKH1001 Hyvinvointivalmennus elintapamuutoksen tukemisessa (2 op)
  • LTKY4003 Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen kehittyminen (1 op)

Tutustu opettajaan – Johanna Ojala

Olen Johanna, iloinen ja energinen terveystieteiden maisteri, korkeakouluopettaja ja fysioterapeutti. Olen aina liikkunut aktiivisesti ja pelannut nuorena pesäpalloa ja kaukalopalloa. Viimeiset 20 vuotta olen ohjannut eri ikäisille ihmisille ryhmä- ja yksilöliikuntaa. Vahvuuteni on opettaminen ja ohjaus. Parasta minusta on yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen sekä hyvinvoinnin edistäminen.

Syksystä 2024 lähtien toimin avoimen yliopiston Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen-opintojen (iltaopinnot, 15 op) tutoropettajana. Opinnoissa saat tietoa kehosta mitattavasta hyvinvointitiedosta ja opit myös analysoimaan sitä. Perehdyt liikuntapsykologian perusteisiin sekä hyvinvointivalmennuksen rooliin elintapamuutoksessa. Lähesty minua herkästi kun haluat oppia ja oivaltaa, olen täällä sinua varten! Lämpimästi tervetuloa opetukseni pariin!

Etäinfot

Tervetuloa kuulemaan lisätietoja koulutuksesta sekä esittämään kysymyksiä. Paikalla tutoropettaja Johanna Ojala.

26.8. klo 17.00 – 17.45

 

Ilmoittautuminen

Hae opintoihin 8.9.2024 mennessä

Lue lisää ja hae koulutukseen

 

Opintojen aikataulu

16.9.2024 – 5.5.2025

Opintojen kustannukset

Opintomaksusta (523 €) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä puolet (261,50€) ja toinen puoli laskutetaan opintojen käynnistyttyä syyskuussa. Opintoihin ei voi käyttää työttömän etuutta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, ja voimme palauttaa opintomaksun tai vapauttaa sen maksamisesta vain erityistapauksissa. Opinnot voit perua ilmankuluja 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk tehdyistä perumisista perimme 50 % kurssimaksusta. Koulutuksen alkamispäivänä tai sen jälkeen tehdyistä perumisista perimme koko kurssimaksun.

Ennen opintojen alkamista voit perua opintopaikkasi ainoastaan opisto@vuolleoulu.fi kautta.  Opinnot katsotaan alkaneiksi ensimmäisenä lähiopetuskertana tai verkko-opintojen tapauksessa ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota opiskelupaikan perumiseksi. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään. Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli opiskelijaminimi ei täyty.

Ilmoittautumisen peruminen ei lähtökohtaisesti johda opintomaksun palauttamiseen tai siitä vapautumiseen. On kuitenkin muutama poikkeustapaus, joista voit saada opintomaksusi takaisin tai saada vapautuksen sen maksamisesta

  • mikäli saat tutkinto-opiskelupaikan (voit perua ilmoittautumisesi opintoihin, mikäli teet sen ennen opintojen alkamista. Sinun tulee toimittaa perumisen yhteydessä hyväksymiskirje osoitteeseen opisto@vuolleoulu.fi
  • mikäli sairastut ennen opintojen alkamista opinnot estävään sairauteen, voidaan maksu perua tai osa siitä palauttaa tapauskohtaisesti lääkärintodistukseen perustuen

Lisätietoja

Erja Stolt
Koulutusjohtaja
erja.stolt@vuolleoulu.fi
p. 044 786 8897