Slide

Neuropsykiatrinen valmentaja
25 opintopistettä

Neuropsykiatrinen valmentaja tarjoaa ohjausta henkilöille, joilla on neurokirjon tai autismin kirjon häiriöitä tai haasteita toiminnanohjauksessaan. Neuropsykiatrinen valmentaja tukee ratkaisukeskeisesti eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevien henkilöiden elämän- ja arjenhallintataitojen kehittymistä.

Koulutus tarjoaa monipuolista tietoa ja käytännön työkaluja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa työskentelyn tueksi. Koulutuksessa perehdytään mm. positiiviseen pedagogiikkaan ja voimavaralähtöisiin työmenetelmiin ja kehitetään neuropsykiatrisena valmentajana toimivan työyhteisötaitoja ja työhyvinvointia edistäviä menetelmiä. Koulutuksen suorittaneet voivat toimia neuropsykiatrisina valmentajina omassa työtehtävässään tai yksityisesti alan asiantuntijoina.

Tule kuulolle etäinfoon 28.8. klo 17-18, jossa kerromme koulutuksesta lisää!

Etäinfo

Tervetuloa kuulemaan lisätietoja koulutuksesta sekä esittämään kysymyksiä Teams-etäinfoihin. Paikalla ryhmänohjaaja Ulla Rantala.

28.8.2024 klo 17.00 – 18.00 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen
1.9.2024 mennessä!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveys- sekä kasvatus-
ja opetusalan ammattilaisille.

Opintojen aikataulu

6.9.2024 – 3.5.2025

Opintojen sisältö, opintojaksot ja opintojen aikataulu

Voimavaralähtöiset näkökulmat lähestymistapana (Orientaatio) 5 op
 • pe 6.9. klo 17.00 – 20.15
 • la 7.9. klo 10.00 – 15.00
Neuropsykiatriset erityispiirteet, diagnosointi, hoito ja kuntoutus ja palveluohjaus 5 op
 • pe 4.10. klo 17.00 – 20.15
 • la 5.10. klo 10.00 – 15.00
Moniammatillinen ja verkostoyhteistyö asiakkaan kohtaamisessa 5 op
 • pe 1.11. klo 17.00 – 20.15
 • la 2.11. klo 10.00 – 15.00
Neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmät 5 op
 • pe 3.1. klo 17.00 – 20.15
 • la 4.1. klo 10.00 – 15.00
 • pe 7.2. klo 17.00 – 20.15
 • la 8.2. klo 10.00 – 15.00
Neuropsykiatrisen valmentajan työhyvinvointi 5 op
 • pe 14.3. klo 17.00 – 20.15
 • la 15.3. klo 10.00 – 15.00
 • pe 2.5. klo 17.00 – 20.15
 • la 3.5. klo 10.00 – 15.00

Ryhmänohjaaja: Ulla Rantala

Olen Ulla Rantala ja toimin Vuolteella ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja- koulutuksessa ryhmäohjaajana. Olen koulutukseltani sosionomi (YAMK) ja ammatillinen erityisopettaja sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja.

Laaja-alainen työkokemukseni ja monipuolinen koulutukseni ovat innostaneet minua oppimaan uutta ja kehittymään työssäni. Syksyllä jatkan työurallani yrittäjänä toimien ryhmäohjaajana tässä koulutuksessa, jonka toteutamme moniammatillisesti innostamalla, voimaannuttamalla ja osallistamalla. Samanaikaisesti täydennän omia opintojani opiskelemalla kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi.

  • sosionomi AMK mielenterveys ja päihdetyö
  • sosionomi YAMK terveyden edistäminen ja ehkäisevä työ
  • sosionomi YAMK sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen
  • ammatillinen erityisopettaja
  • ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
  • laaja-alainen työkokemus sosiaali- ja terveysalalla perustyössä, opetustyössä, yrittäjänä ja johtajana

Muut kouluttajat

Aino Auranaho

Toimintaterapeutti

Olen kuntoutukseen erikoistunut lähihoitaja, toimintaterapeutti (AMK) ja neuropsykiatrinen valmentaja. Teen töitä avokuntoutuksessa lasten toimintaterapeuttina. Asiakkaistani suurin osa on neuronkirjolla. Minulle on erityisen tärkeää kohdata asiakkaani yksilöllisesti ja tehdä yhteistyötä lähiverkostojen kanssa. Vapaa-aikani kuluu käsitöitä tehden, koukuttavia tv-sarjoja katsoen ja tulevan työparini Alvin-koiran kanssa touhuten.

Päivi Ahokas

Psykiatrian sh, diakonissa sh YAMK ja THM

Olen oululainen Päivi Ahokas. Koulutustaustaani ovat mm. psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK, Diakonissa ja Terveystieteen Maisteri, Oulun Yliopisto. Ihmisten auttamisesta ja ohjaamisesta, sekä terveydenedistämisestä olen ollut aina kiinnostunut. Minulla on kattava sekä laaja työkokemus sosiaali-ja terveysalalta. Olen ollut työssä moniammatillisesti ja kouluttautunut yli 40 vuotta.

Tämän hetkinen toiveeni on jakaa monipuolista tietoa käytännön elämään, opettajille sekä valmentajille. Miksi lähdin mukaan koulutus- ja ohjaustyöhön: Haluni on auttaa ja ohjata ihmistä hänen omista voimavaroistaan ja lähtökohdistaan. Ajattelutyylini on ratkaisukeskeisyys ja yksilön omahoidollisuus sekä valmentautuminen elämään ihmisen neuropsykiatrisista ongelmista sekä arjen haasteista huolimatta. Olen myös Luontaiset Taipumukset- valmentaja. Käytännön sairaanhoitajan työtehtävistä palasin nuorisopsykiatriseen työhön ja olenkin viimeiset kaksi vuotta toiminut nuorisopsykiatrian pkl:lla erikoissairaanhoidossa.

Miia Strid

Psykiatrian erikoislääkäri

Merja Julkunen

KM, työnohjaaja, tohtorikoulutettava.

Olen kauppatieteiden ja kasvatustieteiden maisteri. Jälkimmäiset olen suunnannut erityisesti hyvinvoinnin ja työelämän psykologiaan. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa itsemyötätunnon yhteydestä työhyvinvointiin ammatillisen koulutuksen opettajilla. Kun en ole Vuolteella töissä enkä väikkärin kimpussa, teen töitä oman yritykseni kautta työnohjaajana ja valmentajana. Ohjaajana minua innostavat yhdessä pohtiminen ja uusien oivallusten löytäminen ryhmän kanssa.

Opintojen kustannukset

Koulutuksen hinta on 1240 € ja sen voi maksaa 3 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja muut erät laskutetaan marraskuussa ja tammikuussa.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, ja voimme palauttaa opintomaksun tai vapauttaa sen maksamisesta vain erityistapauksissa. Opinnot voit perua ilmankuluja 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk tehdyistä perumisista perimme 50 % kurssimaksusta. Koulutuksen alkamispäivänä tai sen jälkeen tehdyistä perumisista perimme koko kurssimaksun.

Ennen opintojen alkamista voit perua opintopaikkasi ainoastaan opisto@vuolleoulu.fi kautta.  Opinnot katsotaan alkaneiksi ensimmäisenä lähiopetuskertana tai verkko-opintojen tapauksessa ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota opiskelupaikan perumiseksi. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään. Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli opiskelijaminimi ei täyty.

Ilmoittautumisen peruminen ei lähtökohtaisesti johda opintomaksun palauttamiseen tai siitä vapautumiseen. On kuitenkin muutama poikkeustapaus, joista voit saada opintomaksusi takaisin tai saada vapautuksen sen maksamisesta

 • mikäli saat tutkinto-opiskelupaikan (voit perua ilmoittautumisesi opintoihin, mikäli teet sen ennen opintojen alkamista. Sinun tulee toimittaa perumisen yhteydessä hyväksymiskirje osoitteeseen opisto@vuolleoulu.fi
 • mikäli sairastut ennen opintojen alkamista opinnot estävään sairauteen, voidaan maksu perua tai osa siitä palauttaa tapauskohtaisesti lääkärintodistukseen perustuen