Slide

Porstua – Yhdessä kiusaamista vastaan

Porstuan tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten välisten kiusaamis-, riita- ja konfliktitilanteiden syntymistä ja pitkittymistä kouluissa ja vapaa-ajalla.
Porstuasta voit saada tietoa ja tukea sekä löytää mahdollisia jatkopolkuja akuutin tai pitkittyneen tilanteesi parantamiseksi. 

Palvelu on aina luottamuksellista. 

Haluamme, ettei kukaan jää tilanteessa yksin.


Näin Porstua toimii!

  • Porstuaan voit olla yhteydessä kaikissa kiusaamistilanteissa helposti, luottamuksellisesti ja halutessasi anonyymisti.
  • Voit ottaa yhteyttä helposti alla olevan sähköisen lomakkeen avulla.
  • Yhteyden voi ottaa joko nuori itse, huoltaja tai sovitusti vaikka koulun henkilökunnan edustaja.
  • Olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa, jolloin käymme tilannettasi  lyhyesti läpi ja sovimme jatkosta.

 

Ota yhteyttä tästä

Porstua - Ota yhteyttä

Keitä me olemme?

Porstua on Vuolle Setlementti ry:n ylläpitämä uusi maksuton auttamispalvelu.

Porstua-tiimi koostuu Vuolteen nuoriso-, rikos-, riita- ja väkivaltatyön sekä yhteisötoiminnan ja oppilaanohjauksen ammattilaisista. Porstuasta voit saada tietoa ja tukea sekä löytää mahdollisia jatkopolkuja akuutin tai pitkittyneen tilanteesi parantamiseksi. Palvelu on aina luottamuksellista.

Yksilöllisen asiakastyön lisäksi Porstuassa tehdään kiusaamisen ja kouluväkivallan vastaista työtä tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin, nuorisotoimen sekä eri viranomaisten kanssa.

Yhdessä kiusaamista vastaan

Oulun kaupunki käynnisti alkuvuonna 2021 kiusaamisenvastaisen kehittämistyöryhmän, joka koostui kaupungin asiantuntijoiden lisäksi myös muiden viranomaisten ja kolmannen sektorin asiantuntijoista. Oulun Kaupunki on työstänyt Suunnitelman lasten ja nuorten kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi.

Porstuaa pilotoitiin vuoden 2022 aikana kahdella asuinalueella koulu- ja nuorisotoimen kanssa. Porstua-toiminnan avulla haluamme osaltamme tukea ja tuoda Vuolteen olemassa oleva asiantuntijuus ja resurssit entistä paremmin osaksi kiusaamisen vastaista työtä.

Näkymättömät kampanjalla nuorten kokema yksinäisyys näkyväksi

Vuolteen Poikien ja Tyttöjen Talot toteuttivat vuonna 2019 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa nuorten yksinäisyyttä käsittelevän NÄKYMÄTTÖMÄT-kampanjan.

Tavoitteena oli tehdä lasten ja nuorten kokemaa yksinäisyyden tunnetta näkyvämmäksi sekä herättää vanhempien kanssa keskustelua tämän tärkeän aiheen ympärillä.

Tutustu kampanjaan

Lisätietoja Porstua-palvelusta:

Katja Heinikoski

Sovittelujohtaja
Vuolle Setlementti ry / Pohjois-Suomen sovittelutoimisto
katja.heinikoski@vuolleoulu.fi
p. 0400 234 430

Maarit Saukko

Aluejohtaja
Vuolle Setlementti ry / Rikosuhripäivystys (RIKU)
maarit.saukko@vuolleoulu.fi
p. 040 543 3495