Slide

Vuolteen Poikien Talo Oulussa täyttää tänä vuonna kunnioitettavat kymmenen vuotta. Talo on toiminut vuosikymmenen ajan merkittävänä voimavarana paikallisille nuorille tarjoten turvallisen kohtaamispaikan, yhteisöllisyyttä ja tukea. Juhlavuotta juhlistetaan Miesten viikon päätteeksi perjantaina 10.11. kaikille avoimella seminaarilla.

Vuolteen Poikien Talo aloitti toimintansa Oulussa syksyllä 2013. Toiminnan tarkoituksena oli vastata tarpeeseen luoda turvallinen tila pojille ja nuorille miehille, joilla saattaa olla vaikeuksia sopeutua tai löytää oma paikkansa yhteiskunnassa.

Yhteisömme on vuosien saatossa mahdollistanut kävijöille peilaamispinnan omaan itseensä tutustumisessa ja tutkimisessa sekä siinä, miten olla poika tai mies omalla tavallaan. Olemme aidosti kiinnostuneita jokaisen nuoren kuulumisista ja asioista, Talon työntekijät Olli-Pekka Kallunki ja Joonas Koskela kuvailevat.

Poikien Talon toiminnassa on vuosien varrella ollut aktiivisesti mukana yli 1100 oululaista nuorta poikaa ja miestä, jotka ovat etsineet paikkaansa ja tukea omaan elämäänsä. Yhteisötoiminnassa Poikien Talolla on vierailtu vuosien aikana yli 6000 kertaa, mikä kertoo talon roolista merkittävänä kohtaamispaikkana ja yhteisönä. Pitkäaikaiset kävijät ovat löytäneet Talolta vertaistukea ja voimavaroja, jotka ovat auttaneet heitä kasvamaan ja voimaan paremmin. Tämä pitkäaikainen sitoutuminen nuorten hyvinvointiin on tuonut mukanaan vaikuttavia tuloksia, jotka heijastuvat kävijöiden elämään vielä vuosienkin päästä.

Mä nään Poikien Talon kaltaisen toiminnan älyttömän tärkeänä, kun miettii vaikkapa sitä, kuinka tärkeä osa Poikien Talo on ollut mun hyvinvointia. En uskalla edes miettiä missä olisin tänä päivänä ilman Poikien Talon toimintaa, entinen Poikien Talon kävijä Otto kuvailee.

Nuorten yksinäisyys ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääminen ovat vakavia haasteita, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi sekä yksilöihin että yhteiskuntaan laajemmin. Tunne yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisestä voi lisätä nuorten miesten riskiä mm. rikollisuuteen, päihteiden väärinkäyttöön ja mielenterveysongelmiin. Tilanteen torjuminen vaatii monitasoista lähestymistapaa, joka sisältää ennaltaehkäisyä, varhaista puuttumista ja tukitoimia.

Oulun kaupunki tukee ja tekee monipuolista yhteistyötä Poikien Talon kanssa, koska hyvin tiedämme, että tarvitsemme monipuolisia ja erilaisia toimintoja ja tuen muotoja nuorille. Poikien Talo on turvallinen paikka, jossa nuoret ovat saaneet keskusteluapua erilaisiin elämäntilanteisiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin, myös herkissä ja vaikeissa aiheissa kertoo Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori.

Ilmoittaudu viimeistään 2.11.2023

Lisätiedot:
Pauliina Rasinkangas
Nuorisotyön päällikkö
Vuolle Setlementti
pauliina-rasinkangas@vuolleoulu.fi
p. 044 901 9074