Slide

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään vuosittain 11. lokakuuta. Vuonna 2023 päivän teemana on Tytöt ja urheilu. Tukemalla tyttöjen ja nuorten naisten mahdollisuuksia urheilla ja toteuttaa itseään turvallisesti vahvistetaan myös uskoa itseensä löytää uusia mahdollisuuksia, riippumatta sukupuolesta.

Kansainvälinen tyttöjen päivä pohjautuu YK:n yleiskokouksen julistukseen vuonna 2011, jossa kaikkia maailman tyttöjä tukemaan luotiin uusi YK-teemapäivä. Teemapäivien tarkoituksena on tukea tyttöjen oikeuksia sekä tehdä näkyväksi tyttöjen ja naisten kokemia haasteita ympäri maailmaa sekä luoda mahdollisuuksia tytöille elää elämää ilman syrjintää ja väkivaltaa.

Tämän vuoden teemalla halutaan tuoda esille ahtaiden sukupuolinormien rajoitukset urheilussa. Tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet urheilla.  Sukupuolittunut häirintä ja hyväksikäyttö globaalilla tasolla luovat turvatonta tilaa toteuttaa itseään täydessä potentiaalissaan, Vuolteen nuorisotyön päällikkö Pauliina Rasinkangas kertoo

Vuolteen Tyttöjen Talolla juhlapäivä alkaa klo 9.00 Toripolliisin huivituksella yhdessä Plan International Suomen kanssa. Tyttöjen päivänä jaetaan myös Vuoden tyttöteko -palkinto Anne Karvinen-Poutaselle.

Karvinen-Poutanen on pitkäaikainen urheiluvalmentaja ja ollut aktiivisesti mukana valmennustyössä oman urheilu-uransa jälkeen. Tällä hetkellä pääosin tyttöjä valmentavan Karvinen-Poutasen valmennuksessa näkyy intohimo ja sitoutuneisuus osallistua ja tukea nuorten valmennusta alkaen aina harjoittelusta kentälle asti, Rasinkangas kuvailee.

Karvinen-Poutanen vastaa Kuivasjärven Auran urheiluseuran yleisurheilun pyörittämisestä. Seuran arvoihin kuuluu, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa omana itsenään ja kokea urheilun ilo. Tämä tukee myös tämän vuoden Tyttöjen päivän teemaa. Vuoden tyttöteko -palkinto jaetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Lisätietoa:

Pauliina Rasinkangas
Nuorisotyön päällikkö
Vuolle Setlementti ry
p. 044 901 9074
pauliina.rasinkangas@vuolleoulu.fi

Vuolle Tyttöjen Talo on sukupuolisensitiivisen tyttö- ja naistyön toteuttaja. Toiminta on tarkoitettu eri elämäntilanteissa oleville 10-29- vuotiaille nuorille. Eri toimintojemme avulla nuori voi vahvistaa voimavarojaan, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea sekä vahvistusta omaan elämäänsä. www.likka.fi

Lisätietoja tyttöjen päivästä Planin sivuilta: https://plan.fi/tytot-ja-urheilu/