Slide

Haastattelimme kuvataitelija Anni Arffmania tulevista pienen vauvan vanhemman päikkäritaidekursseista. Lue alta miten Anni sai idean kurssiin!

Kuvataiteilija, opettaja, Anni Arffman, mistä idea pienen vauvan vanhemman päikkäritaide-kurssille?:

”Kun sain itse esikoiseni ja pieni vauva nukkui vielä pitkiäkin päiväunia, olisi ollut ihana harrastaa jotakin, ja vauvan herätessä olla murehtimatta sotkuja, tai sitä, häiritseekö vauvan läsnäolo muita osallistujia. Samoin loppuraskauden aikana olisi ehkä mukava ollut saada ajatuksia välillä muualle kuin vauvan kuulosteluun. Siitä sain idean päikkäritaiteesta, jonne nimenomaan vanhempi voi tulla ja mennä harrastamaan sen mukaan mitä vauvatilanne vaatii. Lupaan siivota sotkut jos täytyy kiitää kesken tunnin pois!”

Vuolle Opisto Anni ArffmanMahtavaa! Kuinka pitkäksi aikaa kurssille pitää sitoutua, vauva kasvaa ja kehittyy nopeasti ja päikkäriajat voivat muuttua?

”Koska vauvojen päikkärirytmit eivät ole kovin ennustettavissa, teimme päikkäritaiteesta lyhyet kolmen kerran kurssit. Voit ilmoittautua vaikkapa ensin yhdelle kurssille ja testata, miten harrastaminen vauvan kanssa sujuu. Muille kursseille voit ilmoittautua sitten myöhemminkin mukaan, jos haluat harrastusta jatkaa”

Mitä kurssille täytyy ottaa mukaan?

”Sehän tässä parasta onkin, mitään ei tarvitse tuoda mukana. Opistolla on kaikki sinua varten, siveltimet, paperi ja akryylivärit. Tänne on siis helppo tulla.”

Täytyykö osata jotain jo ennakkoon?

”Mitään ei tarvitse osata! Teemme erilaisia maalauksellisia kokeiluita. Pääpaino on tekemisen hauskuudessa, mutta jos olet edistyneempi harrastaja, saat myös yksilöllistä ohjausta vaikkapa omaan taideprojektiisi. Rohkeasti mukaan vain”

Ja ehkä se tärkein: missä vauva on sillä aikaa kun vanhempi taiteilee?

”Vauva on koko ajan vanhemman mukana. Hän voi nukuskella päikkäreitä omissa vaunuissaan tai kölliä hereilläkin, jos on sellainen tyyppi, joka viihtyy vaikkapa sitterissä taikka leikkimatolla köllien”.

Onko Vuolle-talolla mahdollisuus nauttia omia eväitä vauvan kanssa tai ostaa lounasta?

”Vuolle-talolla on Puro-ravintola, josta voi ostaa lounasta kello 13 asti tai kahvia sekä pientä purtavaa myöhemminkin. Myös omia eväitä voi tuoda mukana. Aulasta löytyy mikroaaltouuni eväiden lämmittämistä ja jääkaappi eväiden säilytystä varten.”

 

Ilmoittaudu mukaan:

22010 Pienen vauvan/vanhemman päikkäritaide I, 15. – 29.2. (38€)

22012 Pienen vauvan/vanhemman päikkäritaide II, 14.-28.3. (38€)

22015 Pienen vauvan/vanhemman päikkäritaide III, 4. – 18.4. (38€)

Tutustu opettajaan:

Kuvataitelija Anni Arffman