Slide

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte Oy:n sekä Pikku-Syötteellä sijaitsevan hotelli- ja nuorisokeskuskiinteistön omistavan Vuolle Setlementti ry:n hallitukset ovat päättäneet asettaa alueen omaisuus- ja toimintakokonaisuuden julkiseen myyntiin. Myyntitoimeksianto on annettu Suomen Yrityskaupat Oy:lle.

Myytävä kokonaisuus sisältää noin 6 600 m²:n hotelli- ja nuorisokeskuskiinteistön sekä Pikku- Syötteen hiihtokeskuksen. Kaupan kohteeseen sisältyy myös yhteensä 45 hehtaarin maa-alue, jolle sijoittuu myös käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 8 200 kerrosalaneliötä.

Meidän toimintamme ytimessä on nuorisokeskustoiminta ja myyntitoimeksiannon kautta haluamme mahdollistaa Pikku-Syötteen alueen kehittymisen matkailuliiketoimintaan keskittyen. Myynti on kuitenkin vain yksi vaihtoehto tulevaisuutemme kannalta, mutta haluamme sen nyt vaihtoehtona testata, kertoo Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen.

Nuorisokeskustoimintaa ohjaa ja säätelee Opetus- ja kulttuuriministeriö, jonka kautta Pikku- Syötteen toiminnassa ja sen kehittämisessä on velvollisuus keskittyä ensisijaisesti nuorisokeskustoimintaan. Mahdollisen kaupan myötä nuorisokeskusasemasta oltaisiin luopumassa.

Syötteen vetovoima matkailukohteena on viime vuosina kehittynyt vahvasti, emmekä me halua ainakaan osaltamme olla kehitystä rajoittamassa, kuvaa tilannetta Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala, joka toimii myös Syötteen alueen matkailuyhdistyksen puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Jussi Kemppainen Toiminnanjohtaja Vuolle Setlementti ry
jussi.kemppainen@vuolleoulu.fi p. 040 527 2898

Aki Keisu Suomen Yrityskaupat Oy
aki.keisu@yrityskaupat.net p. 050 576 1995