Slide

Vuolle järjestää yhteistyössä viiden muun kansalaisopiston kanssa kestävään tulevaisuuteen liittyviä maksuttomia etäluentoja keväällä 2024. Ilmoittaudu luennoille alla olevien linkkien kautta. Tervetuloa!

Sähköautoilu

ti 30.1. klo 18.00–19.30
Luento sähköautoilusta, jossa pohditaan: Miten sähköauto toimii? Miten talvi ja pakkanen muuttavat käyttöä? Kuinka hyvin akku pitää käytössä? Riittävätkö sähkö ja akkumineraalit? Tunnin tiivis tietopaketti sähköautoilusta, jonka jälkeen mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Luennoitsijana Tuukka Heikkilä, joka on yksi Suomen johtavia sähköautoasiantuntijoita.

Ilmoittaudu viimeistään 25.1.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Kestävä kaupunkikulttuuri; naapurustot ja yhteisöllisyys segregaation ja polarisaation ehkäisyssä

ke 14.2. klo 18.00–19.00
Mietityttääkö sinua alueellinen epätasa-arvo? Miten jotkut asuinalueet leimataan toisia paremmaksi ja leima on niin vahva, että se alkaa toteuttamaan itseään. Miten se näkyy ihmisten elämässä, tai miten se voi vaikuttaa ihmisten valintoihin. Mitä tarkoitetaan kaupunkikulttuurin termeillä integraatio ja segregaatio. Miten erilaisina asiat näyttävät riippuen siitä mistä ja kuka katsoo. Tule kuuntelemaan Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Berneliusta, jolla on laaja tutkimuskokemus koulutus- ja hyvinvointieroista.

Ilmoittaudu viimeistään 9.2.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Käsityöt, kestävyys ja hyvinvointi

to 15.2. klo 18.00–19.00
Miten käsityöt, kestävyys ja hyvinvointi linkittyvät toisiinsa? Kun kestävyyttä ja hyvinvointia tarkastellaan käsityön kautta, huomataan sen olevan laaja kokonaisuus, johon sisältyy monia näkökulmia. Luennoitsija Niina Väänänen on tutkinut kestävää käsityötä käytännössä, teoriassa ja käsitteenä. Tässä esityksessä hän avaa kestävän käsityön systeemisyyttä ja esittelee työkaluja omien valintojen sekä pohdiskelujen tueksi käytännön esimerkeillä.

Ilmoittaudu viimeistään 12.2.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Roskajuoksun edut ja vaikutukset – pienin askelin kohti puhtaampaa ympäristöä

ma 25.3. klo 18.00–19.30
Roskajuoksu (tunnetaan myös nimellä plogging) yhdistää juoksemisen tai kävelyn roskien keräämiseen. Ideana on, että liikkuessaan ulkona henkilö kerää samalla ympäristöstä roskia ja roskaa, ja samalla vähentää ympäristön jätekuormaa ja lisätä viihtyisyyttä. Luennoitsija Kaisu Paulanto on harrastanut aktiivisesti roskajuoksua kuuden vuoden ajan. Hän on ammatiltaan neuropsykologi ja aktiivinen maratonien harrastaja. Luennolla annetaan käytännön vinkkejä roskajuoksua aloittaville sekä jaetaan kokemuksia ja havaintoja matkan varrelta.

Ilmoittaudu viimeistään 20.3.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Tuukko nää kahaville? Moninaisuus ja yhteisöllisyyden voima

ti 23.4. klo 18.00–19.00
Moninaisuutta on kaikkialla. Meillä Oulussa sanotaan nää ja kahavit ja jossain muualla sanotaan jotenkin muuten. Silti me voimme juoda yhdessä kahvit ja kohdata toisemme. Eikös tärkeintä kuitenkin ole, että viestimme välittyy? Esimerkiksi aidot hymyt ja ystävälliset katseet kertovat enemmän kuin sata yhteistä sanaa. Tällä luennolla mietimme, kuinka tärkeää ihmiselle on kuulua johonkin ja tulla kohdatuksi sellaisena kuin on. Kuulemme erilaisia kokemuksia yhteisöllisyyden ja kohtaamisen voimasta, ja siitä miltä tuntuu tulla arvioiduksi ulkoisten piirteiden perusteella.

Ilmoittaudu viimeistään 18.4.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

 

 

Luennot toteutetaan osana “Opistojen tunnettavuuden lisääminen palvelumuotoilun ja viestinnän keinoin (2022–2024)” -hanketta:

LUE LISÄÄ