Yleisöluento verkossa: Tuukko nää kahaville? Moninaisuus ja yhteisöllisyyden voima

Moninaisuutta on kaikkialla. Meillä Oulussa sanotaan nää ja kahavit ja jossain muualla sanotaan jotenkin muuten. Silti me voimme juoda yhdessä kahvit ja kohdata toisemme. Eikös tärkeintä kuitenkin ole, että viestimme välittyy? Esimerkiksi aidot hymyt ja ystävälliset katseet kertovat enemmän kuin sata yhteistä sanaa.

Vuolteen Ystävyyskeskus tavoittaa vuosittain tuhansia oululaisia erilaisten kohtaamisten kautta. Osa meistä on syntynyt Oulussa, osa muualla päin Suomea ja suurimman osan juuret ovat vankasti kaukana maailman muissa maissa. Meille ihmisten moninaisuus on voimavara ja mielenkiinnon kohde. Koska kielemme ja tapamme eroavat toisistaan, kohtaaminen ei ole aina helppoa,  mutta kun tahtoa riittää, opimme kyllä tuntemaan toisemme ja toisiltamme.

Tällä luennolla mietimme, kuinka tärkeää ihmiselle on kuulua johonkin ja tulla kohdatuksi sellaisena kuin on. Kuulemme erilaisia kokemuksia yhteisöllisyyden ja kohtaamisen voimasta, ja siitä miltä tuntuu tulla arvioiduksi ulkoisten piirteiden perusteella.  

Tervetuloa yhteiseen kahvihetkeen 23.4.2024 klo 18.00–19.00. Ilmoittaudu verkkoluennolle viimeistään 18.4. Saat sähköpostitse linkin, jolla pääset mukaan. Luennon pitää Vuolteen monikulttuurisuustyön päällikkö Anna Ristolainen.

Luento on osa kuuden kansalaisopiston yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa, joita välitetään striimattuina toisille opistoille. Luentoja järjestävät yhteistyössä Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Kalliolan kansalaisopisto, Nurmijärven opisto, Ahjolan kansalaisopisto sekä Vuolteen opisto.

Ilmoittaudu tästä

23 huhtikuun @ 18:00
18:00 — 19:00 (1h)

Etäyhteys