Yleisöluento verkossa: Roskajuoksun edut ja vaikutukset – pienin askelin kohti puhtaampaa ympäristöä

Roskajuoksu (tunnetaan myös nimellä plogging) yhdistää juoksemisen tai kävelyn roskien keräämiseen. Ideana on, että liikkuessaan ulkona henkilö kerää samalla ympäristöstä roskia ja roskaa, ja samalla vähentää ympäristön jätekuormaa ja lisätä viihtyisyyttä. Tämä toiminta on tullut suosituksi ympäri maailmaa ympäristötietoisuuden lisääntymisen myötä. Roskajuoksun tavoitteena on parantaa ympäristöä pienillä teoilla, edistää siistimpää ja puhtaampaa ympäristöä sekä kannustaa muita ihmisiä osallistumaan aktiivisesti ympäristönsuojeluun.

Luennoitsija Kaisu Paulanto on harrastanut aktiivisesti roskajuoksua kuuden vuoden ajan. Hän on ammatiltaan neuropsykologi ja aktiivinen maratonien harrastaja. Nurmijärveläistä Paulantoa kiinnostaa erityisesti se, miten ihmisten ympäristöystävällistä käyttäytymistä voidaan tukea muuttuvassa maailmassa. Hän julkaisee havaintoja ja ajauksia Instagramissa sekä X:ssä, ja on ollut näkyvästi esillä myös mediassa. Roskajuoksijana hän pyrkii herättämään tietoisuutta ympäristöongelmista ja kannustaa muita osallistumaan ympäristövaikuttamiseen omilla tavoillaan.

Luennolla annetaan käytännön vinkkejä roskajuoksua aloittaville sekä jaetaan kokemuksia ja havaintoja matkan varrelta. Oman ammatillisen taustansa pohjalta Paulanto pohtii myös ihmisten ympäristöystävällistä käyttäytymistä ja siihen vaikuttamista.

Tule kuulolle ja innostu – tulevaisuudessa voit olla ympäristönsuojelun sankari!

Maksuton, kaikille avoin yleisöluento verkossa. Ilmoittaudu verkkoluennolle viimeistään ma 20.3.2024. Saat sähköpostitse linkin, josta pääset seuraamaan luentoa.

Luento on osa kuuden kansalaisopiston yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa, joita välitetään striimattuina toisille opistoille. Luentoja järjestävät yhteistyössä Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Kalliolan kansalaisopisto, Nurmijärven opisto, Ahjolan kansalaisopisto sekä Vuolteen opisto. Tämän luennon järjestää Nurmijärven opisto.

Ilmoittaudu tästä

25 maaliskuun @ 18:00
18:00 — 19:00 (1h)

Etäyhteys