Verkkoluento: Kestävä kaupunkikulttuuri; naapurustot ja yhteisöllisyys segregaation ja polarisaation ehkäisyssä

Mietityttääkö sinua alueellinen epätasa-arvo? Miten jotkut asuinalueet leimataan toisia paremmaksi ja leima on niin vahva, että se alkaa toteuttamaan itseään. Miten se näkyy ihmisten elämässä, tai miten se voi vaikuttaa ihmisten valintoihin. Mitä tarkoitetaan kaupunkikulttuurin termeillä integraatio ja segregaatio. Miten erilaisina asiat näyttävät riippuen siitä mistä ja kuka katsoo. Tule kuuntelemaan Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Berneliusta, jolla on laaja tutkimuskokemus koulutus- ja hyvinvointieroista.

Luennon toivomme herättävän kuulijoissa ajatuksia siitä, miten voisimme itse vähentää eriytymiskehitystä. Miten madaltaa kynnystä, jotta kaikilla olisi elämässään kokemuksia osallisuudesta ja yhteisön kuulumisesta – tavoitteena kaikille ihmisille turvallinen ja merkityksellinen elämä.

Luento toteutetaan etänä verkossa, ja saat sähköpostiisi linkin, jolla pääset mukaan. Ilmoittaudu viimeistään 9.2.2024.

Luento on osa opistojen välistä yhteistyötä ja osa kuuden kansalaisopiston yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa, joita välitetään striimattuina toisille opistoille. Luentoja järjestävät yhteistyössä Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Kalliolan kansalaisopisto, Nurmijärven opisto, Ahjolan kansalaisopisto sekä Vuolteen opisto.

Keväällä 2023 tehdyssä kestävän kehityksen kyselyssä Kalliolan opiskelijoilta kysyttiin, millaiset kaupungistumisen ilmiöt huolestuttavat. Eniten huolestutti yksinäisyys ja asuinalueiden eriytyminen. Siksi tälle ystävänpäivän maksuttomalle hybridiluennolle kutsumme mukaan sinut!

Ilmoittaudu tästä

14 helmikuun @ 18:00
18:00 — 19:00 (1h)

Etäyhteys