Slide

Vuolle-talolla Heinäpäässä lauantaina 8.6. järjestettävässä La Fiesta kesäta-pahtumassa voi tutustua kymmeniin eri kulttuureihin sekä Vuolle Setle-mentin monipuoliseen toimintaan. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös Vuolteen kansalaisopiston syksyn kurssit, joille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 10.6. klo 12.00. Syksylle on luvassa tuttujen suosikkikurssien lisäksi myös paljon toivottuja uutuuksia.

Vuolle-opiston syksyn kurssivalikoimassa on tarjolla jälleen kerran laaja valikoima liikunnan, hyvinvoinnin, tanssin, musiikin, kädentaitojen ja taiteen kursseja. Tarjon-nasta löytyy paljon erilaisia hyvinvointia tukevia kursseja, kuten FasciaMethod Power, Fysioterapeutin treeni istumatyötä tekeville, Liikunnallinen painonhallinta-kurssi, Hyvän olon päiväjumppa, Joogapilates, Dancehall, After work circuit ja kehonhuolto. Liikunnan lisäksi hyvinvointiaan voi edistää myös taiteen ja musiikin keinoin kursseilla, kuten Hyvinvointia väreistä, Taidemaalaus, Fengshui ja Haaveena kuoro.

Asiakkaamme ovat toivoneet paljon lisää tanssia ja lyhytkursseja, joten näitä on nyt syksyllä tarjolla runsaasti. Valikoimasta löytyy mm. Barrea, Afro-, musikaali- ja nykytanssia sekä kansantansseja, Vuolteen opiston koulutus-johtaja Erja Stolt kertoo.

Keväällä toteutetut ja suurta suosiota saaneet Sinkkusunnuntait saavat myös jat-koa syksyllä naurujoogan ja tahitilaisten tanssien merkeissä. Nuorille on uutuutena tarjolla mm. MTV/KPOP- sekä lihaskuntokurssit. Syksyn muista uusista erikoisuuksista mainittakoon Tekoälytaide, Sashiko-kirjonta sekä Hyi hirveä – kirjoita kauhua! -kirjoituskurssi.

Lisää alueellisia kursseja tarjolle – uudet alueet Jääli, Oulunsalo ja Saarela

Vuolle-talolla Heinäpäässä tarjottavan kurssivalikoiman lisäksi Vuolteen liikunnan ja tanssin kursseja on tarjolla myös eri puolilla Oulua. Kurssien nimistä näkee, missä kurssi pidetään, esimerkiksi 77502 ZUMBA® HIUKKAVAARA. Tulevana syksynä tarjolla on kursseja aiempien alueiden (Ritaharju, Metsokangas, Oulunlahti, Hiukkavaara, Haapalehto, Koskela, Puolivälinkangas, Tuira, Toppila, Värttö, Raksila, Raatti, Kuivasjärvi, Huonesuo, Hönttämäki, Knuutilankangas) lisäksi myös Jäälissä, Oulunsalossa ja Saarelassa.

– Pohjois-Ouluun on toivottu seniorijumppia, ja niitä on nyt syksyllä tarjolla sekä Ritaharjussa että Koskelassa, Stolt sanoo.

Monipuolista tarjontaa lapsille, nuorille ja perheille

Lapsiperhearki on usein hektistä, eikä aikaa omiin harrastuksiin tunnu jäävän. Perheen yhteistä aikaa voi saada lisää arkeen osallistumalla kursseille yhdessä lapsen tai nuoren kanssa! Esimerkiksi kesäkurssina toteutettu Äiti-vauva-lattarit-kurssi oli tosi suosittu ja lisää on luvassa syksyllä.

– Syksyllä tarjolle tulee myös raskausjoogaa, joogaa synnyttäneille äideille sekä Äiti-vauva-lihaskunto, johon ovat toki myös isät tervetulleita.

Lapsi tai nuori voi osallistua yhdessä vanhemman tai muun läheisen aikuisen kanssa vaikkapa liikuntaseikkailuun, temppuradalle, taaperotanssiin, tanssimixiin tai juoksukurssille. Perhemuskareita ja lapsi-vanhempi-kädentaidot kursseja on toki myös tarjolla.

– On mahtavaa, miten moni on löytänyt tiensä Vuolle-opiston kursseille tänne Heinäpäähän sekä liikunnan ja tanssin kursseille eri puolille Oulua. Positii-vista palautetta on tullut erityisesti ammattitaitoisista opettajista, uusista toimivista tiloista sekä kurssien mukavasta ilmapiiristä – Vuolle-fiiliksestä, Stolt iloitsee.

Uutta tarjontaa myös pitempiin opintokokonaisuuksiin

Vuolle-opistolla on mahdollisuus opiskella myös tavoitteellisesti ja kartuttaa osaa-mistaan kannustavassa porukassa lukuvuoden kestävissä opinnoissa sekä saada opintopisteitä. Vuolteella voit suorittaa laadukkaita avoimen yliopiston perusopin-toja ilta- ja viikonloppuopintoina, vaikka työn ohessa.

– Vuolteella voi opiskella psykologiaa, kasvatustieteitä, erityispedagogiikka, lii-kunta- ja hyvinvointiosaamista sekä kirjoittamisen perusopintoja. Avoimen yliopiston opinnot suoritetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa, Stolt kuvailee.

– Lisäksi tulevana syksynä tarjolla on muita mielenkiintoisia oppikokonaisuuksia, kuten neuropsykiatrinen valmentaja, pohjoinen kirjoittaja-akatemia ja tavoitteellisten kirjoittajien palauteryhmä, Stolt kertoo.

Näin ilmoittaudut Vuolle-opiston kursseille

• Vuolle-opiston syksyn kurssit julkaistaan perjantaina 7.6. verkkokauppaan
• Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 10.6. klo 12.
• Ilmoittautua voi verkkokaupan lisäksi myös poikkeamalla Vuolle-talon opin-totoimistossa (Pikku-Iikan katu 6) tai ottamalla yhteyttä opintotoimistoon: opisto@vuolleoulu.fi tai p. 08 555 4060.

Avoimen yliopiston kurssit löydät täältä: www.vuolleoulu.fi/avoin-yliopisto
Muut pitkät koulutukset: www.vuolleoulu.fi/muu-koulutus