Vuolteella juhlittiin nyrkkeilyn Suomen mestaria


Marraskuun 4. päivä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa tehtiin historiaa, kun Afganistanista Suomeen vasta kolme vuotta sitten tullut Shuaib Mehryar voitti A-junioreiden Suomen mestaruuden. Kakkukahvit nautittiin Vuolle Setlementillä, joka on tukenut nuorta kotoutumaan Suomeen.

– Olemme ylpeitä, että meille on tullut hirveän motivoituneita nuoria miehiä ja naisia. Olemme ylpeitä heistä kaikista, Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen sanoi.

Shuaib puolestaan kiitteli suomalaista perhettään sekä kaikkia muita läheisiä, jotka ovat tukeneet häntä harjoittelussa.

Oulun Kehäkerhon nimissä kilpaileva Shuaib kertoo, että kilpailuihin valmistautuminen vaati kovaa harjoittelua ja myös kovaa painon pudotusta vielä kisojen alla. Alkukarsinnoissa kolme viikkoa aiemmin Lahden Kultahanska-turnauksessa hän voitti ensin omassa sarjassaan, ja pääsi sitä kautta osallistumaan SM-kilpailuihin.

Shuaibin oli tarkoitus osallistua SM-kilpailuihin jo viime syksynä, mutta olkapääleikkaus esti sen silloin.

– Olkapää on nyt kunnossa, mutta kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin se on täysin kunnossa, hän kertoi.

Leikkauksesta toipumisen jälkeen Shuaib on harjoitellut kovasti, mutta kisakokemusta ei ole yhtä paljon kertynyt kuten vastustajilla. Nyt vastassa oli kova vastustaja, jolla oli kilpailuista kokemusta paljon enemmän kuin Shuaibilla.

Valmentaja Taisto Alatalo on saanut Shuaibin uskomaan taitoihinsa ja niinpä nuorukainen toteaakin miettineensä itsekin, että voitto voisi olla mahdollista.

Tulevaisuuden haaveena nuorella miehellä on mitalit Euroopan Mestaruusmitalit, mutta tähtäimessä on myös joskus olympialaiset.