fbpx

Vuolle Setlementti aloittaa LÄHIAPU-palvelun Oulun alueella


Vuolle Setlementin Lähiapu-palvelu auttaa poikkeustilanteessa.

Vuolle Setlementti ry haluaa osallistua koronavirus-epidemian tuomiin arjen haasteisiin ja aloittaa maksuttoman LÄHIAPU-palvelun Oulussa. Toiminnan käynnistysvaiheessa palvelualue rajautuu noin 10 kilometrin säteelle Oulun keskusta-alueesta, mutta palvelualuetta tullaan mahdollisuuksien mukaan laajentamaan pikaisesti.

Vuolle Setlementti ry on voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys, jonkalaaja toiminta-alue pitää sisällään monipuolisia sosiaali-, hyvinvointi- sekä opistopalveluita. Arvojemme mukaisesti etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä sosiaalista työtä, erityisesti niillä toiminta-alueilla, joilla mikään muu taho ei vielä toimi tai tuota palveluja.

”LÄHIAPU- palvelun tarkoituksena on tarjota apua erityisesti riskiryhmiin kuuluville ikäihmisille, nuorille ja aikuisille, joilla ei ole apua tarjolla omassa lähipiirissään. Toki olemme käytettävissä tarpeen mukaan myös muille oululaisille”, Toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen kuvailee uutta palvelua.

Ammattimaisesti koordinoidun LÄHIAPU- toiminnan kautta tarjoamme apua arjen askareisiin, kuten kaupassa käyntiin, lääkkeiden noutoon apteekista, koiran ulkoiluttamiseen, pienimuotoisiin lumitöihin, polttopuiden kantamiseen kotiovelle, tukea keskustelun muodossa sekä muuta asiakkaan tarvitsemaa apua.

”Meitä on kolme henkilöä koordinoimassa tätä palvelua. Meihin voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Käymme avun tarpeen aina asiakkaan kanssa läpi puhelimitse ja mietimme yhdessä, miten ja minkälaisella aikataululla voimme auttaa parhaiten”, palvelua koordinoiva Marita Terho toteaa.

Toiminnassa noudatetaan korostetun riskin toimenpiteitä; käytämme tarpeen mukaan kasvosuojaimia, kertakäyttöhanskoja sekä huolehdimme käsihygieniasta erityisellä tarkkuudella. Työntekijämme eivät mene asuntoihin sisälle, eivätkä he tee auttamistyötä, mikäli tuntevat olonsa sairaaksi. Vuolteen LÄHIAPU-työntekijän tunnistaa oransseista Vuolle-liiveistä sekä henkilökortista.

”Koska palvelu on vielä uusi, pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä, mikäli auttava puhelimemme on varattuna tai mikäli apua joutuu hetken odottamaan. Pyrimme vastaamaan kaikille ja saamaan avun perille mahdollisimman pian”, Terho sanoo.


Katso lisätietoa LÄHIAPU-palvelusta

 

LÄHIAPU-palvelunumero ja sähköposti:
p. 08 815 4050
lahiapu@vuolleoulu.fi

 

Lisätietoja LÄHIAPU-palvelusta:
Jussi Kemppainen
Toiminnanjohtaja
Vuolle Setlementti ry
p. 040 – 527 2898
jussi.kemppainen@vuolleoulu.fi