fbpx

Vuolle muuttaa uusiin toimitiloihin – toiminta alkaa tammikuussa 2022


Uuden Vuolle-talon rakennustyöt ovat jo loppusuoralla ja pääsemme pian muuttamaan uusiin toimitiloihimme! Vuolteen yhteisöllisestä hyvinvoinnin keskuksesta Heinäpäästä löytyvät ensi vuonna kansalaisopiston toiminnot sekä erilaisia yhteisöllisiä tiloja. Talo valmistuu marraskuussa 2021. Varsinainen toiminta uusissa tiloissa alkaa vuoden 2022 alusta.

Uuden, kaksikerroksisen rakennuksen kerrosala on hieman yli 3 000 neliötä. Vuolteen opistotoiminta siirtyy rakennukseen kokonaisuudessaan, mutta kansalaisopiston luonteen mukaisesti myös lähiöihin jää jonkin verran opetusta. Uusiin tiloihin tulee luokkien lisäksi muun muassa ryhmäliikuntaa varten iso liikuntasali ja erillinen tanssisali, musiikin opiskeluun vahvasti akustoituja tiloja sekä tilat bändeille ja taideopetukseen. Vuolle-taloon siirtyvät myös erilaisia kansalais- ja yhteisötyön muotoja sekä konsernin hallinnon työpisteet.

– Täällä on olohuonetoimintaa ikäihmisille, maahanmuuttajille sekä muillekin ryhmille. Kaikki hyvinvointipalvelut, kuten Tyttöjen ja Poikien talot, väkivaltatyö, Rikosuhripäivystys ja Sovittelu tulevat hyödyntämään tiloja sekä monipuolista piha-aluetta. Myös Kandela terapia- ja työyhteisöpalvelut saavat lisätyötilat uudesta rakennuksesta, toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen kuvailee.

Talosta löytyy myös ravintola sekä alueen ihmisille suunnattua, yhteisöllistä olohuonetoimintaa tukevia tiloja. Lisäksi pihaan rakentuu palveleva toiminnallinen viheralue. Vuolle-talon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa rakennusliike Lapti.

Odotamme innolla uuden toimitalon valmistumista. On hienoa olla luomassa pysyvää ja monia eri käyttäjäryhmiä palvelevaa yhteisöllistä toimintaa huippupaikalle lähelle keskustaa. Tulevalle toiminnalliselle viheralueelle on jo suunniteltu monenlaista käyttöä, joka palvelee niin omia asiakkaitamme kuin alueen asukkaitakin. Alueelle tulee myös erilaisia liikuntalaitteita ja nurmialueella voimme järjestää kesäisin vaikkapa erilaisia liikuntatunteja tarpeen mukaan, Kemppainen iloitsee.

Uudessa Vuolle-talossa on huomioitu riittävä paikoitustila asiakkaille sekä katettu pyöräkatos laadukkaine kiinnitystelineineen. Kiinteistössä on panostettu myös esteettömyyteen esimerkiksi erillisellä sisäänkäynnillä ja automaattiovilla. Hissit on mitoitettu pyörätuoleille sopiviksi. Tiloissa on myös huomioitu kuulovammaiset erillisellä kuulonapuvälineistöllä.

Haaveenahan meillä on, että lauantaisin voisi olla vaikkapa Vuolle-päiviä, jolloin ylisukupolvisesti tullaan eri harrasteisiin, osa meidän pihaviljelyksillemme ja sitten harrasteiden jälkeen kokoonnuttaisiin syömään tai keskustelemaan olohuonetilaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraa Vuolle-talon valmistumista somessa – julkaisemme viikoittain ajankohtaisia kuvia rakennusvaiheista!

Facebook

Instagram