fbpx

Olemme muuttaneet uusiin toimitiloihin Heinäpäähän


Olemme muuttaneet uusiin toimitiloihimme! Vuolteen yhteisöllisestä hyvinvoinnin keskuksesta Heinäpäästä löytyvät kansalaisopiston toiminnot sekä erilaisia yhteisöllisiä tiloja. Talo valmistui marraskuussa 2021.

Uuden, kaksikerroksisen rakennuksen kerrosala on hieman yli 3 000 neliötä. Vuolteen opistotoiminta siirtyi rakennukseen kokonaisuudessaan, mutta kansalaisopiston luonteen mukaisesti myös lähiöihin jäi jonkin verran opetusta. Uusissa tiloissa on luokkien lisäksi muun muassa ryhmäliikuntaa varten iso liikuntasali ja erillinen tanssisali, musiikin opiskeluun vahvasti akustoituja tiloja sekä tilat bändeille ja taideopetukseen. Vuolle-taloon siirtyi myös erilaisia kansalais- ja yhteisötyön muotoja sekä konsernin hallinnon työpisteet.

– Täällä on olohuonetoimintaa ikäihmisille, maahanmuuttajille sekä muillekin ryhmille. Kaikki hyvinvointipalvelut, kuten Tyttöjen ja Poikien talot, väkivaltatyö, Rikosuhripäivystys ja Sovittelu hyödyntävät tiloja sekä monipuolista piha-aluetta. Myös Kandela terapia- ja työyhteisöpalvelut saavat lisätyötilat uudesta rakennuksesta, toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen kuvailee.

Talosta löytyy myös ravintola sekä alueen ihmisille suunnattua, yhteisöllistä olohuonetoimintaa tukevia tiloja. Lisäksi pihalta  löytyy toiminnallinen viheralue. Vuolle-talon suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi rakennusliike Lapti.

Olemme innoissamme uuden toimitalon valmistumisesta. On hienoa olla luomassa pysyvää ja monia eri käyttäjäryhmiä palvelevaa yhteisöllistä toimintaa huippupaikalle lähelle keskustaa. Toiminnalliselle viheralueelle on jo suunniteltu monenlaista käyttöä, joka palvelee niin omia asiakkaitamme kuin alueen asukkaitakin. Alueella on myös erilaisia liikuntalaitteita ja nurmialueella voimme järjestää kesäisin vaikkapa erilaisia liikuntatunteja tarpeen mukaan, Kemppainen iloitsee.

Uudessa Vuolle-talossa on huomioitu riittävä paikoitustila asiakkaille sekä katettu pyöräkatos laadukkaine kiinnitystelineineen. Kiinteistössä on panostettu myös esteettömyyteen esimerkiksi erillisellä sisäänkäynnillä ja automaattiovilla. Hissit on mitoitettu pyörätuoleille sopiviksi. Tiloissa on myös huomioitu kuulovammaiset erillisellä kuulonapuvälineistöllä.

Haaveenahan meillä on, että lauantaisin voisi olla vaikkapa Vuolle-päiviä, jolloin ylisukupolvisesti tullaan eri harrasteisiin, osa meidän pihaviljelyksillemme ja sitten harrasteiden jälkeen kokoonnuttaisiin syömään tai keskustelemaan olohuonetilaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Instagram