fbpx

Tyttöjen Talon livestream Tyttöjen päivänä 11.10: asiantuntijapuheenvuoroja ja Vuoden tyttöteko-kunniakirjan luovutus


Kansainvälisenä Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille.

Kansainvälinen Tyttöjen päivä pohjautuu YK:n yleiskokouksen julistukseen vuonna 2011, jossa kaikkia maailman tyttöjä tukemaan luotiin uusi YK-teemapäivä.  Teemapäivän tarkoitus on tukea tyttöjen oikeuksia, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa ja perusteltuja vaatimuksia luoda kaikille tytöille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa.

Oulun Tyttöjen Talo viettää Tyttöjen päivää tänä vuonna poikkeuksellisesti etätilaisuutena, johon kuka tahansa voi osallistua livestreamin välityksellä.

”Koska elämme hankalia aikoja koronan suhteen, järjestämme Tyttöjen päivän tilaisuutemme sunnuntaina 11.10 etänä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Soroptomist International Oulun sekä Planin kanssa.” Tyttöjen Talon johtaja Maarit Saarnivala kertoo.

Tyttöjen Talon livestream lähetetään sunnuntaina 11.10 klo 16-18 välisenä aikana. Juhla tulee katsottavaksi myös jälkikäteen. Luvassa on mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja, joiden aikana voi myös lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä chatin kautta. Tilaisuuden lopuksi palkitaan myös Vuoden Tyttöteko -palkinnon saaja Johanna Verhiö.

”Oululainen Johanna Verhiö on aktiivisesti ja pitkäjänteisesti kehittänyt larppaamista ja elektronisten pelien ympäristöjä tyttöjen ja naisten saavutettavaksi. Hän on omalla toiminnallaan edistänyt tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä nuorten hyvinvointia. Johanna on tehnyt pitkäkestoista työtä omien unelmiensa saavuttamiseksi kirjailijana, tarinankertojana ja taiteilijana, ja näin toimii esimerkillisenä henkilönä tytöille ja naisille.” Saarnivala kuvailee.


Tyttöjen päivän livestream ohjelma ja asiantuntijapuheenvuorot:

Klo 16.10-17.05: Tuija Huuki (dos. akatemiatutkija) & Eveliina Puutio (KM, väitöskirjatutkija/ Oulun yliopisto)

Tuija Huukin ja Eveliina Puution puheenvuoroissa käsitellään tyttöyden kapeita kuvastoja sekä luovien menetelmien hyödyntämistä tyttöjen hankalasti havaittavan kykypotentiaalien näkyväksi tekemisessä ja vahvistamisessa sekä epäreilun vallankäytön kitkemisessä. Miten tytöt tulisivat näkyväksi koko potentiaalissaan, miten aikuiset oppisivat tunnistamaan hienovaraista ja joskus miltei näkymätöntä vallankäyttöä tyttöjen välillä?

Klo 17.05-17.40: Jatta Vallirinne (gynekologi, lääketieteen tohtori sekä naistentautien ja synnytyksen erikoislääkäri)

Kuukautiset, menkat, puolukkapäivät jne. Samaan aikaan niin arkipäivään kuuluvaa ja tavallista, mutta samalla edelleen vaiettua. Mitä kaikkea kuukautisiin liittyykään, siihen vastaa meille gynekologi Jatta Vallirinne.

Klo 17.50-18.00: Vuoden tyttöteko-kunniakirjan luovutus: Johanna Verhiö.

Olet lämpimästi tervetullut juhlimaan Tyttöjen päivää kanssamme!

Linkki livestreamiin löytyy nettisivuiltamme www.likka.fi ja avautuu sunnuntaina 11.10. klo 15:00. Tapahtumaan pääsee mukaan klikkaamalla linkkiä. Se vie suoraan Youtube-kanavalle, mistä päivän ohjelma on katsottavissa kahden viikon ajan. Eli jos sunnuntaina ei pääse tapahtumaa seuraamaan, se onnistuu myöhemminkin samaisen linkin kautta.