fbpx

Tarinat


Meillä jokaisella on tarina, ja tarvitsemme kasvuun toisiamme. Vuolteen toiminnassa syntyy jatkuvasti uskomattomia kasvutarinoita – yksilöllisiä oppimispolkuja ja elämänmuutoksia vaikeista tilanteista kohti parempaa tulevaisuutta.

Tällä sivulla julkaisemme toiminnassamme mukana olevien erilaisia kasvutarinoita.Vuolle Setlementti, Tyttöjen Talo, Oulu

Kiusaaminen jätti arvet, muttei lannistanut

Ainon asiat ovat tänä päivänä hyvin ja nuori nainen huokuu positiivista energiaa sekä uskoa tulevaan. Näin ei aina ole ollut, sillä kouluajoista päällimmäisenä muistona kummittelee kiusatuksi joutumisen kokemus.

”Ylä-aste oli kaiken kaikkiaan yhtä helvettiä”.

Lue koko tarina


Vuolle Setlementti, Oulu

Opiskelen jotta voin auttaa hädässä olevia

Surusilmäinen, mutta sisäistä vahvuutta huokuva nuori nainen muistelee kotimaansa tilannetta sekä syitä, jotka pakottivat hänet lopulta pakenemaan Eurooppaan.

”Elämä oli kaoottista. Puolet perheestäni kuoli pommituksissa ja nuorin siskoni pakeni Keniaan, jossa elää nyt asunnottomana. Pelkään koko ajan hänen kohtalonsa puolesta. Myös äitini menehtyi hiljattain, joten minulla ei ole enää ketään Somaliassa”.

Lue koko tarina


Vuolteen opisto, musiikki, Oulu

Rakkaus musiikkiin vei mennessään

Kun oululainen Jouni Juntunen, 62, lähti 25 vuotta sitten puolukkametsään, eipä mies tiennyt päätyvänsä sen johdosta Vuolteen opiston bändikouluun ja lopulta myös valtakunnalliseen televisioon.

”Viikon poimimisen jälkeen minulla oli niin paljon rahaa, että sain ostettua itselleni omat rummut, Jouni muistelee musiikkitaipaleensa alkua”.

Lue koko tarina


Vapaaehtoistoiminta, vapaaehtoinen, vapaaehtoisuus, Poikien Talo, Vuolle Setlementti, Oulu

Unelmana auttaa muita omalla työllään

”Mietin kauan, että olisi kiva tehdä vapaaehtoistyötä.  Mielessäni oli kytenyt ajatus erityisesti poikien aseman ja roolin edesauttamisesta. Kun näin ilmoituksen lehdessä, että juuri perustettuun Poikien Taloon haettiin vapaaehtoisia, päätin naisystäväni tukemana hakeutua mukaan.”

Lue koko tarina


Vuolle Setlementti, Oulu, kasvutarina, hyvinvointi, parasta aikaa, kurssit, Vuolteen opisto, kansalaisopsito

Elän elämäni parasta aikaa

Lähes 40 vuotta Oulun kaupungilla toimistotyötehtävissä toiminut Tuula jäi itse eläkkeelle viisi vuotta sitten. Hän kertoo ajan kuluneen eläkkeellä hyvin, vaikka kiirettä ei enää olekaan.

”Olen yllättynyt, kuinka paljon erilaista toimintaa ja monipuolisia kursseja Vuolteella on tarjolla eri ikäisille ihmisille”.

Lue koko tarina


Vuolle Setlementti, väkivaltatyö, Oulu

Viha on kuin huume

Etsittiin tietoa, missä voisi opiskella kirjastonhoitajaksi. Lopulta järjestyi työharjoittelupaikka Kiimingin ja Jäälin kirjastosta. Se oli ensimmäinen kosketus yhteiskuntaan ”normaalissa elämässä”.

Lue koko tarina


sovittelu, vuolle, setlementti, oulu, tarina, rikos, riita

Laatuinsinööri sovittelee riitoja

Jaana Syrjänen tunnistaa perin pohjin ne asiat, jotka saavat hänet tekemään Vuolle Setlementin sovittelupalvelussa vapaaehtoisen sovittelijan työtä päivätyönsä ohella.

”Varsinkin, kun on kyse nuorista, niin voidaan ehkäistä rikoskierteitä. Nuoret ovat huomanneet, että ihan eri tavalla joutuvat vastaamaan teoistaan.”

Lue koko tarina


kasvutarina, tarina, auttajaksi

Autettavasta auttajaksi

Oululainen Jarno on entinen väkivaltarikollinen, joka on jättänyt taakseen entisen elämänsä ja on nyt itse auttajana.

”Ajattelin pitkään, että en ole väkivaltarikollinen, mutta lopulta Via Visin työntekijät saivat minut ajattelemaan toisin.”

Lue koko tarina


kasvutarina, vuolle, oulu, musiikki, vuolle opisto

Vuolteelta selvät sävelet musiikkiuraan

”Minusta tuntuu, että olen saanut tosi hyvä eväät tulevaisuutta varten täältä.”

Lue koko tarina


Ikäihmisille iloa toimeliaisuudesta

Juhani ja Anja ovat saaneet senioritoiminnan avulla elämäänsä lisää toimintaa ja sisältöä.
”Kaivattiin uusia ystäviä ja kontakteja, ettei nyt aivan jäädä sinne neljän seinän sisään.”

Lue koko tarina


Yksinäisyydestä elämään kiinni

Jenni on päässyt syrjäytymisvaarasta kohti valoisampaa, aktiivista arkea Vuolteen Tyttöjen Talon toiminnan avulla.
”Se on ollut niin tärkeä, etten voisi kuvitella elämääni ilman sitä.”

Lue koko tarina


Pienillä teoilla on valtavia vaikutuksia

”Paljonko se maksaa yhteiskunnalle ja meille kaikille, jos ihminen erakoituu, syrjäytyy, masentuu ja mukaan tulevat päihteet, huumeet ja rikokset?”

Lue koko tarina


Elämäniloa tekemässä

”Valvottiin öitä ja pelattiin pelejä. Pojalla ei oikein ollut käsitystä siitä, että mihin suuntaan lähdetään, miksi kouluja käydään ja minkä takia toisen asteen suuntaan on asetettava tavoitteita.”

Lue koko tarina


Itseisarvona ihminen

”Minä ymmärrän oman etuoikeutetun asemani maailmassa. Riippuen päivästä ja mielentilasta, tunteeni tätä asiaa kohtaan vaihtelevat suuresta surusta hiljaiseen kiitollisuuteen.”

Lue koko tarina


Kulttuuri, vuolle, oulu

Kulttuurin suurkuluttaja harrastaa ilossa ja surussa

Elämän eri puolia nähnyt nainen epäröi hieman, huokaisee sitten ja alkaa kertoa tarinaansa.

Lue koko tarina


Vuolle, Oulu, hyvinvointi

Lukutaidottomasta lahjakkuudeksi

Rauhallinen nuori mies katsoo silmiin hieman arasti. Hänellä on takanaan rankkoja kokemuksia ja suuria elämänmuutoksia. Afganistanilainen Faizullah Amiri saapui alaikäisenä, arviolta 16-vuotiaana yksin Suomeen.

Lue koko tarina


Vuolle Setlementin historia on täynnä inspiroivia ja rohkeita kasvutarinoita aina perustamisvuodestaan 1944 lähtien.

Näiden kasvutarinoiden kautta haluamme kertoa, miten Vuolteen monimuotoiset ja -alaiset palvelut auttavat alueemme ihmisiä niin vaikeissa elämäntilanteissa kuin monissa ilon ja kasvun hetkissäkin.

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä sosiaalista työtä, erityisesti niillä toiminta-alueilla, joilla mikään muu taho ei vielä toimi tai tuota palveluja.  Samalla uudistumme rohkeasti ajan vaatimusten sekä asiakkaidemme toiveiden mukaan.

 

Vuolle Setlementti tekee vaikuttavaa työtä kaikille oululaisille