Slide

Tanssinohjaaja –koulutus

(35 op) 

Suunniteltu alkamisajankohta syksyllä 2024

Tanssinohjaaja -koulutus on uusi lukuvuoden kestävä valmennus sinulle, joka olet kiinnostunut ohjauksesta, tanssista, liikunnasta sekä hyvinvoinnista ja haluat saada valmiuksia ja varmuutta erilaisten ryhmien ohjaukseen.

Koulutus on laadukas kokonaisuus, jossa perehdytään monipuolisesti tanssin pedagogiikkaan, hyvinvoinnin teemoihin ja tanssiopintoihin.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella vapaavalintaisina opintoina Avoimen yliopiston opintoja, kuten liikunta- ja hyvinvointiosaamista, kasvatustiedettä tai psykologiaa. Koulutus soveltuu hyvin alalle hakeutuville tai sitä pohtiville tai muuten vaan tanssillista irtiottoa haluaville!

 

Tutustu koulutukseen

Onko tanssi ja liikunnallinen itseilmaisu lähellä sydäntäsi? Onko tuttavapiirissäsi henkilöitä, joita kiinnostaa tanssinohjaus ja tanssi? Lue alta lisää! 

Kenelle?

Tanssinohjaaja -koulutus on suunnattu tanssin ja liikunnan ohjauksesta kiinnostuneille, esimerkiksi tanssinopettajakoulutukseen hakeutuville. Koulutus antaa monipuolisesti valmiuksia erilaisten ryhmien turvalliseen ja ammattitaitoiseen ohjaukseen. Koulutus on siis mahdollisuus myös sinulle, joka haluat rauhassa pohtia omaa ammatinvalintaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi tanssipainotteisessa koulutuksessa. 

Koulutuksen tavoitteet

Tanssinohjaaja -koulutus antaa valmiuksia toimia eri ikäisten tanssin- ja ryhmäliikunnan ohjaajana. Tavoitteena on valmentautua ohjaustaitoihin, turvallisuustaitoihin, hyvinvoinnin teemoihin, pedagogiikkaan ja tanssipedagogiikkaan sekä monipuolisesti eri tanssilajeihin. Lisäksi saat ohjausta jatko-opintomahdollisuuksiin sekä työelämään.

Opintojen sisältö

Tanssinohjaaja -opinnot (35 opintopistettä) 

Yleisopinnot 5 op

 • Opintoihin orientoituminen, 1 op
 • Turvallisuus (sis. Ea-opinnot), 1 op
 • Kehonhuolto ja tanssijan hyvinvointi, 2 op
 • Musiikki ja tanssitietous, 1 op

Pedagogiset opinnot 10 op

 • Pedagogiikka 5 op
 • Tanssipedagogiikka 5 op

Tanssiopinnot 15 op

 • Showtanssi päälajiopintoina  5 op
 • Sivulajiopinnot 5 op  (Lajeina esimerkiksi baletti, latinoshow, paritanssi ja street-lajit)
 • Taiteellinen työskentely 5 op

Työelämä ja jatko-opiskelu 5 op  

 • Jatko-opintomahdollisuuksiin ja työelämään tutustuminen ja valmistautuminen, ryhmänohjauksen harjoittelu.

Lisäksi:

Vapaavalintaiset opinnot (15-25 opintopistettä)

Opiskelijalla on mahdollista valita vapaavalintaisina opintoina perusopinnot Vuolteen opiston Avoimen yliopiston opintotarjonnasta (Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto). Valinnaisten opintojen hinta -50 %.

Tutustu opintoihin:

Opintojen aikataulu

Opintojen kesto:  Koulutuksen alkaminen ilmoitetaan myöhemmin (syksy 2024) 

Lähiopetusta arkipäivisin, ma-pe klo 9.00 – 13.45 (viisi oppituntia/päivä). Opetusta voi olla joskus iltaisin ja viikonloppuisin. 

Loma-ajat: syysloma, joululoma, talviloma.

Koulutuksen kustannukset ja tuki

Hinta: 3965 €  (n. 116 €/viikko ja n. 440 €/kk) 

Koulutus laskutetaan erissä kuukausittain. Ensimmäinen maksuerä on ns. koulutuksen varausmaksu 220 €. Loput maksuerät kuukausittain (440,50 €). Laskutuspäivä on joka kuun 15. päivä.   

Koulutuksen hintaan sisältyy opetus, ohjaus ja lounas. Opiskelija kustantaa itse mahdolliset opinnoissa tarvittavat välttämättömimmät hankinnat (esim. tanssikengät). Näissä noudatamme kohtuullisuutta, eli kaikkea ei tarvitse hankkia ja edullisillakin vaihtoehdoilla pärjää. 

Opintotuki 

Koulutukseen on mahdollista hakea Kelalta toisen asteen opintotukea. Lisätietoja: www.kela.fi 

Opintoseteli 

Mikäli olet työtön työnhakija koulutuksen aloittamista edeltävänä arkipäivänä (1.9.2023), voit hakea opintosetelitetuutta Vuolle opistolta. Opintosetelietuus voidaan myöntää mikäli sitä on osoitettu tälle koulutukselle ja mikäli edellytykset sen hakemiselle hakijalla täyttyvät. Opintosetelietuus on noin 100 €/kk, riippuen hakijamäärästä. Lisätietoja ja hakuohjeet: mira.talala@vuolleoulu.fi 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, ja voimme palauttaa opintomaksun tai vapauttaa sen maksamisesta vain erityistapauksissa. Opinnot voit perua ilmankuluja 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk tehdyistä perumisista perimme 50 % kurssimaksusta. Koulutuksen alkamispäivänä tai sen jälkeen tehdyistä perumisista perimme koko kurssimaksun.

Ennen opintojen alkamista voit perua opintopaikkasi ainoastaan opisto@vuolleoulu.fi kautta.  Opinnot katsotaan alkaneiksi ensimmäisenä lähiopetuskertana tai verkko-opintojen tapauksessa ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota opiskelupaikan perumiseksi. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään. Opistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli opiskelijaminimi ei täyty.

Ilmoittautumisen peruminen ei lähtökohtaisesti johda opintomaksun palauttamiseen tai siitä vapautumiseen. On kuitenkin muutama poikkeustapaus, joista voit saada opintomaksusi takaisin tai saada vapautuksen sen maksamisesta

 • mikäli saat tutkinto-opiskelupaikan (voit perua ilmoittautumisesi opintoihin, mikäli teet sen ennen opintojen alkamista. Sinun tulee toimittaa perumisen yhteydessä hyväksymiskirje osoitteeseen opisto@vuolleoulu.fi
 • mikäli sairastut ennen opintojen alkamista opinnot estävään sairauteen, voidaan maksu perua tai osa siitä palauttaa tapauskohtaisesti lääkärintodistukseen perustuen

Haluatko tietää lisää – Etäinfot

Järjestämme ennen hakuajan päättymistä neljä etäinfo-tilaisuutta (Teams), jossa kerromme lisää koulutuksen sisällöstä ja jossa voit esittää kysymyksiä.

Näin haet koulutukseen

Hakuaika: Ilmoitetaan myöhemmin

Sonja Nuottila

on oululainen tanssinopettaja (amk), ja toimii koulutuksen vastuuopettajana. Kipinä tanssiin on syttynyt hänelle kilpatanssin parissa, ja sittemmin rakkaus tanssiin on laajentunut myös muihin lajeihin. Sonjan osaamisaluetta ovat erityisesti showtanssi, latinlaistanssit, paritanssi ja lastentanssi. Hän nauttii siitä, että saa opettaa sekä aivan nuoria tanssijan alkuja, mutta myös aikuisia ja senioreita. Tanssisalin lisäksi Sonja viihtyy hyvin myös keittiössä ja puutarhassa.

Lisätietoja

Mira Talala
Koulutusalapäällikkö
mira.talala@vuolleoulu.fi
p. 044 786 1602