fbpx

Aikuisten perusopetus


Aikuisten perusopetus koostuu alkuvaiheen ja päättövaiheen opinnoista. Alkuvaiheen opintoihin voi sisältyä myös lukutaitovaihe. Opintoihin hakeutumisen yhteydessä opiskelijalle tehdään mahdollisesti myös alkutestaus, jonka perusteella hän aloittaa opintonsa joko alku- tai päättövaiheen ryhmässä.

Aikaisemmista opinnoista riippuen perusopetus kestää 1-4 vuotta. Päättövaiheen opintojen jälkeen opiskelija saa peruskoulun päättötodistuksen sekä jatko-opintokelpoisuuden toiselle asteelle.Haku

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku. Täytä lomake ja kutsumme sinut valintakokeeseen. Seuraava valintakoe on keskiviikkona 30.11.2022 klo 13.00.

Opinnot alkavat tammikuussa 2023.

Hae tästä

Katso ohjeet kuinka haet aikuisten perusopetukseen


Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille maahanmuuttajille, jotka eivät ole suorittaneet peruskoulua tai vastaavia opintoja kotimaassaan.

Opinnot

Koulutus sisältää lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelu­suunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan ylös kaikki pakolliset ja valinnaiset kurssit, jotka opiskelijan tulee opintojensa aikana tehdä. Opinnoissa noudatetaan valtakunnallisia opetushallituksen linjaamia aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita.

Opiskelijalle tarjotaan henkilökohtaista opinto-ohjausta sekä tukea opiskeluun ja elämänhallintaan. Vuolteen opiston opiskelijahuolto tukee tarvittaessa opiskelijaa opintovuoden aikana.

Opetussuunnitelman sisältö

  • suomi toisena kielenä ja kirjallisuus
  • englanti
  • matematiikka
  • ympäristö- ja luonnontieto
  • yhteiskuntatietous ja kulttuurintuntemus
  • uskonto/elämänkatsomustieto
  • terveystieto
  • opinto-ohjaus ja työelämätaidot
  • valinnaiset opinnot

Opiskeluhuoltosuunnitelma

 

Kustannukset

Opetus ja oppimateriaalit sekä lounas opiskelupäivinä ovat maksuttomia. Ennen opintojen alkua on tärkeää selvittää opintososiaaliset etuudet TE-toimistosta tai Kelalta.

Hyvä tietää

Majoitusta tarvitsevilla opiskelijoilla on mahdollisuus maksuttomaan asumiseen opiston hallinnoimissa soluasunnoissa opintojensa aikana (asuntolapaikkoja on rajoitetusti, kysy lisää opistolta).

Lisätietoja ja kyselyjä vapaista paikoista:

Koulutusalapäällikkö Toni Sallinen
p. 044 786 1616

Opiskelijahyvinvointivastaava Tarja Tikkanen
p. 050 438 7595

Koulutusjohtaja Erja Stolt
p. 044 786 8897