Aikuisten digitaidot


Digitaito-hankkeessa (2019-2020) vahvistetaan aikuisten digitaalisia taitoja kehittämällä ja toteuttamalla matalan kynnyksen koulutuksia.

Hankkeen ensimmäinen kohderyhmä on aikuiset, seniorit ja maahanmuuttajat, joilla on puutteita digitaalisissa taidoissa. Toisena kohderyhmänä ovat vapaaehtoiset ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet, joilla on halu tarjota tukea digitaalisten taitojen haltuunottoon.

Hankkeen toteuttajina toimii Vuolteen opisto ja Rovaniemen kansalaisopisto. Hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Heinolan kansalaisopiston digihankkeen kanssa.

Päätavoitteet ja toimenpiteet

  • tasavertainen kansalaisuus digitalisoituvassa yhteiskunnassa
  • opistojen opetusmenetelmien ja -materiaalinen kehittäminen vastaamaan matalan kynnyksen koulutuksen tarpeisiin

Koulutukset alkavat huhtikuussa 2019. Tarkemmat tiedot tällä sivulla myöhemmin.


Digitreffit

Haluaisitko harjoitella digitaitoja (tiedonhaku netistä, digitaaliset palvelut, sähköposti, WhatsApp, Facebook, Word/Excel/Powerpoint, kuvien käsittely…) omassa tahdissasi ja omien tarpeidesi mukaan yhdessä muiden kanssa?

Mietitkö, mistä voisi pyytää apua digiongelmissa?

Tervetuloa rohkeasti mukaan perjantaisin digitreffeille Vuolle-opistoon (Nahkatehtaankatu 2, 3. kerros) klo 13-15 alkaen 5.4.2019. Digitreffejä on huhti- ja toukokuussa, mutta ei 19.4. (pääsiäinen) eikä 10.5. (henkilökunnan Tyhy-päivä). Syksyn aikatauluista ilmoitetaan myöhemmin.

Ei maksua! Ei ilmoittautumista! Oma digilaite mukaan!Lisätiedot:

Hanna-Leena Leinonen
Projektikoordinaattori ja opettaja
Vuolle Setlementti/Vuolteen opisto
p. 050 3576 489
hanna-leena.leinonen@vuolleoulu.fi


 

 

Opetushallituksen erillishanke: 79/1848/2018