fbpx

Musiikkiterapian perusopinnot


Musiikkiterapian perusopinnot 25 op (viikonloppuopinnot)

Aloitus syksyllä 2023

Haluatko hyödyntää työssäsi musiikkiterapian hoitavia vaikutuksia? Kiinnostaako sinua musiikkiterapeutin pätevyys tulevaisuudessa? Opinnot sopivat erityisen hyvin sinulle, joka työskentelet hoito- tai musiikkialalla, erityiskasvatuksen parissa tai tähtäät näille aloille.

Musiikkiterapian perusopinnoissa perehdymme musiikin hoitaviin psykologisiin ja fysiologisiin vaikutuksiin. Tutustumme musiikkiterapian käyttöön psyykkisessä ja neurologisessa kuntoutuksessa erilaisten asiakasryhmien kanssa (mm. vanhukset, kehitysvammaiset, päihdekuntoutujat). Opinnoista saat vankan tietopohjan erilaisista musiikkiterapian sovelluksista ja hoidollisista päämääristä. Opiskelet musiikkiterapiaa vahvojen ammattilaisten hyvässä ohjauksessa.

Opinnot suoritetaan Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti joustavasti viikonloppuopintoina syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Toteutuksessa hyödynnetään sekä lähi- että etäopintoja. Opettajina alan huiput!

Opinnot alkavat yhteisellä orientaatiolla Teamsissa. Lähetämme linkin koulutukseen osallistuville  lähempänä ajankohtaa.

Opintojaksot suoritetaan itsenäisinä oppimistehtävinä. Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista läsnäoloa koulutuspäivissä sekä oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.

Huom! Järjestämme ennakkoinfo-tilaisuuksia Teamsin kevään 2023 ja alkusyksyn 2024 aikana. Ajankohdat täsmentyvät myöhemmin. Infoissa kerromme koulutuksesta enemmän ja vastaamme kysymyksiin!Opinnot koostuvat viidestä opintojaksosta

Musiikkiterapiatieto I

  • MTEP011 Johdatus musiikkiterapiaan 5 op
  • MTEP016 Musiikkiterapian filosofinen ja menetelmällinen perusta (5 op)
  • MTEP017 Musiikkiterapian erityismenetelmiä (5 op)

Musiikin vaikutukset I

  • MTEP1020 Musiikkipsykologia I (5 op)

Tutkijan taidot I

  • MTEP033 Kirjallinen työ (5op)

Tutustu opintojaksojen sisältöihin ja kirjallisuuteen


Huom! Mikäli tavoitteenasi on musiikkiterapeutin pätevyys, tarvitset musiikkiterapian perus- ja aineopintojen lisäksi myös psykologian perusopinnot. Psykologian perusopinnot voit myös suorittaa opistossamme iltaopintoina.

Tutustu psykologian perusopintoihin

Tutustu musiikkiterapeutin opintoihin

Ilmoittautuminen

Aukeaa 2023.

Kustannukset

Ilmoitetaan myöhemmin

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu perustuu ilmoittautumiseen, ei opintosuorituksiin. Koulutuksen voi perua ilman kuluja 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50% kurssimaksusta. Koulutuksen alkamispäivänä ja sen jälkeen tehdyistä perumisista perimme koko maksun. Kurssimaksua ei peritä sellaista lääkärintodistusta vastaan, joka osoittaa ylivoimaisen esteen koulutukseen osallistumiseen. Peru osallistumisesi: opisto@vuolleoulu.fi Huomaathan, että koulutukseen osallistumatta jättäminen ei ole perumisilmoitus. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät perintään.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Mira Talala
koulutusalapäällikkö
mira.talala@vuolleoulu.fi
p. 044 786 1602