Kotona kulttuurissa -hankkeessa yhteistä tekemistä nuorille


Minna Ylilehto ohjaa tänä syksynä alkanutta Kotona kulttuurissa -hanketta Vuolle Setlementillä.

 

Vuolteella on käynnistymässä syksyn aikana Kotona kulttuurissa -hanke. Suunnittelijana hankkeessa työskentelevä Minna Ylilehto kertoo, että tarkoituksena on tuoda maahanmuuttajanuoret ja kantasuomalaisnuoret yhteen samojen harrastusten pariin kulttuurin, liikunnan ja taiteen kautta.

– Meillä on tulossa nuorille yhteisiä retkiä, harrasteryhmiä, tempauksia ja tapahtumia, hän listaa.

Syksyn ohjelmassa on lisäksi jo sovittuna retki Tampereelle syysloman alussa.

Yksi hankkeen tavoitteista on tavoittaa oululaisia nuoria, jotka ovat tervetulleita mukaan viihtymään ja harrastamaan yhdessä monikulttuuristen nuorten kanssa.

– Toivomme, että nuoret saisivat tehdä sellaista, mitä he jo entuudestaan osaavat, oli se sitten kitaransoittoa tai lentopalloilua, Minna vinkkaa.

– Lisäksi varaamme heille liikuntavuoroja esimerkiksi jalkapalloiluun tai lentopalloon.

Hanketta esitellään muun muassa Oulun yliopiston avajaisissa Vulcanaliassa, ja samalla voi ilmoittautua toimintaan mukaan.

– Mukaan ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, jos ei erityisesti halua. Mutta meidän mukana pääsee retkille ja tapahtumiin yhdessä muiden kulttuurien nuorten kanssa, Minna vinkkaa.

Edellisessä Vuolteen ESIKOTO-hankkeessa saatiin kokemusta, millaista toimintaa nuorille voidaan tarjota.  Kotona kulttuurissa jatka ESIKOTOA, mutta Minna aikoo tuoda hyviä toimivia juttuja edellisestä hankkeesta mukaan.

Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja siihen on saatu kotouttamisrahaa.

Lisätietoja täältä.