fbpx

Kansalaisopiston kurssit alkavat poikkeuksellisesti viikolla 3


Koronaviruksen nopeutunut leviäminen on johtanut tilanteeseen, jossa hallitus suosittelee toimia myös vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen koulutukseen. Näin ollen Vuolteen kansalaisopiston kurssit siirtyvät alkavaksi viikolla 3 (17.1. eteenpäin). Kansanopiston aikuisten perusopetus alkaa 3.1. etäopintoina. Etäopetus jatkuu 16.1.2022 saakka.

Suositusten vuoksi aloitamme kansalaisopisto-opinnot viikolla 3. Seuraamme edelleen viranomaisten ohjeistuksia ja mikäli niihin tulee muutoksia tiedotamme asiasta nettisivuillamme ja somessa. Olemme yhteydessä kaikkiin kevään kursseille ilmoittautuneisiin henkilökohtaisesti.

Voimassaoleva suositus ei koske välttämätöntä lähiopetusta. Aikuisten perusopetuksen lukutaitovaiheen opetuksessa (alkava ja jatkava ryhmä), toiminnallisessa lukutaitoryhmässä sekä Into -ryhmässä lähiopetus katsotaan suosituksen mukaisesti välttämättömäksi. Näissä ryhmissä opetus alkaa 3.1.2022 normaalisti lähiopetuksena.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat myös julkaisseet päivitetyn suosituksensa, joka koskee lukio- ja ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön sekä aikuisten perusopetuksen järjestäjiä ja ammattikorkeakouluja sekä yliopistoja. OKM THL suositus oppilaitoksille korkeakouluille.

Tämä suositus koskee 16.1.2022 saakka oppilaitosten järjestämää välttämätöntä lähiopetusta ja sen jälkeen kaikkea vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen koulutustoimintaa.


Lisätietoja:                                            

Jussi Kemppainen
Toiminnanjohtaja
Vuolle Setlementti ry
p. 040 527 2898
jussi.kemppainen@vuolleoulu.fi