fbpx

Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES


Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES yhdistää vapaaehtoistoimintaa Oulun seudulla.

Vuolle Setlementti ry hallinnoi vapaaehtoistoiminnan VARES-verkostoa. Avoimena verkostotoimijana VARES edistää toimialueellaan Pohjois-Pohjanmaalla vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta. Verkostossa toimivat noin 40 jäsentä: järjestöt, hankkeet, evankelis-luterilaiset seurakunnat ja Oulun kaupunki, jotka suuntaavat yhdessä laadukkaasti järjestettävää vapaaehtoistoimintaa kohti tulevaisuuden haasteita.

Verkoston toiminnan ydin on edistää ja tukea alueellisten toimijoiden ja vapaaehtoistyötä tekevien osaamista ja pienehköjä resursseja ja parantaa niiden toimintaedellytyksiä.

VARES -verkosto edistää kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan roolin tunnistamista osana yhteiskunnan perusrakenteita ja suhteessa julkiseen palveluntuotantoon. Vapaaehtoistyö ja -toiminta ovat parhaimmillaan alueen kaikille asukkaille tasavertaisen osallisuuden väylä ja tuki.

Yhteisen tekemisen, oppimisen ja hyvien käytäntöjen jakamisen kautta synnytämme uutta, näkyvää, laadukasta kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla. Meillä on luonteva ja toimiva yhteistyö niin järjestöjen ja seurakuntien välillä kuin suhteessa julkisiin toimijoihin.

Vapaaehtoistoiminnan verkosto VAREksen hallinnointi on osa Vuolle Setlementin laajaa vapaaehtoistoimintaa. VARES-verkoston toimintaa rahoittaa STEA (sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, entinen RAY).

Olet tervetullut osallistumaan vapaaehtoistoiminnan infoon ja/tai peruskoulutukseen. Vastaamme myös kysymyksiisi ja autamme sinua kiinnostavan tekemisen etsimisessä.

Ota yhteyttä:

Annukka Oksman-Hiukka
Vapaaehtoistoiminnan suunnittelija
p. 044 786 1606
annukka.oksman-hiukka@vuolleoulu.fi

Minna Lassila
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 050 471 7193
minna.lassila@vuolleoulu.fi

 

Vuolteen vapaaehtoistoiminta