fbpx

Tyttöjen Talo


Oulun Tyttöjen Talo on sukupuolisensitiivisen tyttö- ja naistyön toteuttaja.

Tyttöjen Talon toiminta on tarkoitettu eri elämäntilanteissa oleville 12-29- vuotiaille tytöille ja naisille sekä kaikille, jotka haluavat pohtia omaa seksuaalisuuttaan tai sukupuolisuuttaan. Toiminnan tavoitteena on tukea tyttöjen naiseksi kasvamista vahvistamalla omien voimavarojen etsimistä, niiden löytämistä ja käyttämistä oman elämänhallinnan tueksi.

Talolla voi esimerkiksi käpertyä sohvalle kuuntelemaan musiikkia, lukemaan lehtiä tai juttelemaan elämästä, koulusta, tyttönä olemisesta, naiseksi kasvamisesta tai vaikka suunnitella ja haaveilla tulevaisuutta. Talolla on aina paikalla aikuinen nainen, joka neuvoo, auttaa ja tukee erilaisissa elämän asioissa. Lisäksi Tyttöjen Talolla voi tavata seksuaalineuvojaa ja seksuaaliväkivaltatyön ohjaajaa.tyttis-10-hrtyttis-22-hr

  • Yhteisötyö tarjoaa aidon kohtaamisen hetkiä, yhdessäoloa,
    toiminnallisuutta ja aikuisen läsnäoloa.
  • Ryhmätoiminta koostuu vertais- ja harrasteryhmistä joissa tunteiden käsittely, ajatusten vaihto sekä niiden kautta omien voimavarojen etsiminen ja löytäminen ovat toiminnassa avain asemassa.
  • Likkalähdöt ovat ohjattuja tutustumiskäyntejä tyttöryhmille Tyttöjen Talolle.
  • Monikulttuurinen tyttötyö on maahanmuuttajatytöille suunnattua toiminnallista ja vertaistuellista ryhmätoimintaa.
  • Seksuaaliväkivaltatyö on ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja  matalakynnyksistä.
  • Yksilötyö on keskusteluapua ja aikuisen läsnäoloa elämän eri tilanteissa.
  • Nuoret äidit toiminta on suunnattu nuorille synnyttäneille ja odottaville äideille. Vertaistuellinen ryhmätoiminta auttaa ja tukee odotusaikana, vauvan synnyttyä ja pikkulapsiperheen arjessa. Toiminta tukee äidin ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta ja antaa kävijälle mahdollisuuden pohtia omaa naiseuttaan ja äitiyttään.

tyttis-16-hrtyttis-4-hr

Lisäksi Tyttöjen Talo järjestää teemapäiviä, juhlia sekä retkiä ja leirejä eri aiheista. Tyttöjen Talo tukee nuorisotyötä oman osaamisensa ja kokemuksensa kautta kouluttamalla ja konsultoimalla eri verkostoissa. Seksuaalikasvatusta ja neuvontaa tarjotaan yksilökäynneillä, tukiryhmissä, informaatiolla, keskustelutuokioilla sekä Pop In mallisesti.

Tyttöjen Talon toimintaan pääsee mukaan sopimalla ajan henkilökohtaiselle tutustumiselle puhelimitse, sähköpostilla tai facebookin kautta. Voit katsoa kalenterista tarkemmin toiminnan aikatauluja.

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta Tyttöjen Talolla? Kaikenlainen vapaaehtoistoimintapanos on tervetullutta! Lue lisää »

Katso lisää www.likka.fi
Tule käymään Tyttöjen Talolla osoitteessa  Kirkkokatu 19 A 9, 90100 OULU
Seuraa meitä Facebookissa Tyttöjen Talo-Oulu

Tyttöjen Talon ohjaajien yhteystiedot