Vuolteen LÄHIAPU-palvelu


Vuolle Setlementti aloitti maaliskuussa 2020 LÄHIAPU- palvelun, jonka tarkoituksena on tarjota pikaista apua koronatilanteen aiheuttamiin asiointiongelmiin erityisesti riskiryhmille. Koronarajoituksia on nyt alettu purkamaan ja tämän vuoksi myös Lähiapu-palvelumme sekä korona-ajan keskusteluapu loppuvat 31.7.2020.

LÄHIAPU- palvelun tarkoituksena on tarjota apua ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluville ikäihmisille, nuorille ja aikuisille, joilla ei ole apua tarjolla omassa lähipiirissään. Vapaaehtoisemme auttavat riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä muun muassa kaupassa käynneissä, lääkkeiden noudossa apteekeista sekä muissa kriittisissä asioinneissa, joita karanteenissa oleva asiakas ei voi itse tehdä.

LÄHIAPU –toiminnassa palvelualueemme rajautuu noin 10 kilometrin säteelle Oulun keskusta-alueesta. Vaikka Lähiapu-toiminnan tarve loppuu kesän jälkeen, teemme asiointeja normaalisti kuitenkin vielä koko heinäkuun ajan!

LÄHIAPU YHTEYSTIEDOT:

p. 08 815 4050

lahiapu@vuolleoulu.fi

Tavoitat meidät 1.6. lähtien joka päivä klo 9.00-13.00.

Puhelimitse ja sähköpostitse sinua palvelevat:
Marjo ja Minna.

 

MITEN HOMMA TOIMII?

Mikäli tarvitset apua arkeesi, ota yhteyttä meihin joko puhelimitse tai sähköpostitse klo 9.00 – 13.00. Käymme avun tarpeesi aina läpi kanssasi puhelimitse ja mietimme yhdessä, miten voimme auttaa sinua parhaiten ja minkälaisella aikataululla.

Mikäli otat meihin yhteyttä sähköpostitse, jätä viestiin avun tarpeesi lisäksi nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, mistä sinut tavoittaa. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Koska palvelu on vielä uusi, pyydämme kärsivällisyyttä, mikäli auttava puhelimemme on varattuna tai mikäli joudut apua hetken odottamaan. Pyrimme vastaamaan kaikille ja saamaan avun perille mahdollisimman pian.

Kaupassa käynti: Suosittelemme ennakoimaan yhdelle kauppareissulle noin viikon ruokatarpeet. Kauppaostokset tulisi pystyä suorittamaan yhden vapaaehtoisen voimin, joten emme pysty toimittamaan monen viikon ostoksia kerralla. Huom! Kaupassa käyntiin liittyen on varauduttava vähintään 1-2 päivän odotusaikaan.

Apteekissa käynti: Apteekissa asiointia varten tarvitsemme mukaamme reseptin (mikäli reseptilääke) sekä asiakkaan kela-kortin.

Toiminnassa noudatamme korostetun riskin toimenpiteitä; käytämme tarpeen mukaan kasvosuojaimia, kertakäyttöhanskoja sekä huolehdimme käsihygieniastamme erityisellä tarkkuudella. Emme tule asuntoihin sisälle, eikä työntekijämme tee auttamistyötä, mikäli tuntevat olonsa sairaaksi.

 

HALUATKO MUKAAN AUTTAMAAN?

Otamme mielellämme innokkaita LÄHIAPU-vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Useimmat muut vapaaehtoistehtävät ovat nyt tauolla vallitsevasta tilanteesta johtuen. Lähiapu- toiminnan kautta tarjoamme vastaavaa tekemistä ja mahdollisuuden auttaa myös korona-aikana.  Tehtäviä voi tehdä oman työn ohella juuri sen verran kuin ehtii ja jaksaa. Kaikki vapaaehtoisemme koulutetaan ja Vuolle Setlementti vakuuttaa vapaaehtoiset vahinkojen varalta.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tästä

Lisätietoja lähiapu-vapaaehtoisena toimimisesta voit kysellä Annukka Oksman-Hiukalta, p. 044 78 61606, vares@vuolleoulu.fi

Annukka Oksman-Hiukka
vastaava suunnittelija
Vuolle Setlementti ry / VARES
p. 044 786 1606

Muita avoimia vapaaehtoistehtäviä löydät täältä

 

KEITÄ ME OLEMME?

Vuolle Setlementti ry on voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys, jonka laaja toiminta-alue pitää sisällään monipuolisia sosiaali-, hyvinvointi- sekä opistopalveluita. Arvojemme mukaisesti etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä sosiaalista työtä, erityisesti niillä toiminta-alueilla, joilla mikään muu taho ei vielä toimi tai tuota palveluja.

LÄHIAPU-palvelua tuottaa Vuolle Setlementti ry:n oma henkilöstö sekä toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset. Toiminta on ehdottoman luottamuksellista ja turvallista. Vuolteen LÄHIAPU-henkilöstön ja vapaaehtoiset tunnistat oransseista Vuolteen liiveistä sekä kaulassamme roikkuvista henkilökorteista.

 Lisätietoa palvelusta:

Mm. yhteistyökysymyksissä voit olla yhteydessä lähiapukoordinaattoreihimme.

Minna Lassila
Lähiapukoordinaattori
p. 050 471 7193
minna.lassila@vuolleoulu.fi

Marjo Kurunlahti
Lähiapukoordinaattori
p. 044 786 8882
marjo.kurunlahti@vuolleoulu.fi

Pidetään toisistamme huolta!

KORONA-AJAN KESKUSTELUAPUA

Katso lisätietoa keskusteluavusta

 

LISÄTIETOA VUOLTEEN PALVELUISTA:

Vuolle senioritoiminta: https://vuolleoulu.fi/senioritoiminta/

Vuolle Tyttöjen Talo: https://likka.fi/

Vuolle Poikien Talo: https://poikientalo-oulu.fi/

Vapaaehtoistyö: https://vuolleoulu.fi/vapaaehtoistoiminta/


YHTEISTYÖSSÄ: