AVEK-ystävätoiminta


AVEK-ystävätoiminta on ikääntyvälle kohdennettua ystävätoimintaa, jossa vapaaehtoinen AVEK tuo iloa AVEK ystävänsä arkeen, on läsnä, keskustelee ja kuuntelee.

Ikääntyvä ja vapaaehtoinen muodostavat ystäväparin, joka pitää säännöllisesti yhteyttä. Vapaaehtoinen AVEK on mukana toiminnassa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Avekit tapaavat ikääntyviä heidän kotiympäristössään. Toiminnassa tärkeintä on yhdessä oleminen ja tekeminen.Ihmiset haluavat asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Ystävät, joiden kanssa voi käydä ulkoilemassa tai vaikka jutella hetken kahvikupin ääressä ovat ensiarvoisen tärkeitä.

AVEK-toiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa ja se on tarkoitettu pääsääntöisesti Oulun kaupungin kotihoidon asiakkaille. AVEK-toimintaa rahoittaa Oulun kaupunki ja toiminta on asiakkaalle maksutonta.

Tarvitsemme uusia vapaaehtoisia. Tule mukaan ja anna hetki aikaa!

Katso lisää kohdasta vapaaehtoistoiminta.

Lisää AVEK-ystävätoiminnasta:

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 044 786 8882
senioritoiminta@vuolleoulu.fi

Tuija Lehtola
Senioritoiminnan vastaava
p. 050 463 4789
tuija.lehtola@vuolleoulu.fi

Vuolle järjestää koulutusta ja vertaistukea vapaaehtoisilleen. AVEK-vapaaehtoisten ryhmät ovat ohjauksellisia vertaisryhmiä. Katso AVEK-vapaaehtoisten vertaisryhmien kokoontumisaikataulut kohdasta tapahtumat & ryhmäkokoontumiset.