fbpx

Seniorikeskus


Saisiko olla uusia ystäviä ja mukavia tuokioita omanikäisessä seurassa? Haluatko harrastaa ja oppia uusia taitoja? Tunnetko paloa auttaa muita? Tule mukaan Vuolteen seniorikeskuksen toimintaan!

Seniorikeskus kokoaa yhteen Vuolteen monipuoliset senioritoiminnan palvelut – kaikki saman katon alta!  Vuolteen monipuolinen senioritoiminta tarjoaa kaivattua yhteyttä toisiin ihmisiin ja arkea rytmittävää tekemistä. Voit oppia uusia taitoja, pysyä liikkeessä porukan mukana, auttaa muita tai vaikka vaan olla. Seura tekee hyvää.

Näin pääset mukaan toimintaan:

  • Voit tulla käymään Vuolle-talolla infossa
  • Voit lähettää sähköpostia seniorikeskus@vuolleoulu.fi
  • Kursseille ja kerhoihin voit ilmoittautua suoraan nettisivujen kautta.
  • Voit soittaa Vuolteen infoon p. 08 555 4060 tai seniorikeskuksen yhteyshenkilölle Minna Lassilalle p. 044 786 8882

Tutustu toimintakalenteriimme ja tule mukaan

Kuten Hilkka ja Marita videolla kertovat, Seniorikeskuksen toiminta on antanut heille paljon.

”Tapaamiset merkitsevät minulle hyvin paljon. Tunnen kuuluvani johonkin, elämässä on selkeyttä ja olen tutustunut uusiin ihmisiin. Pelkästään yhdessä oleminen on oikea henkireikä ja sielun sauna. Minulla on hirveän hyvä olla siellä.”

Tule sinäkin mukaan!Palvelumme senioreille:

Kurssitarjonnastamme löytyy senioreille monipuolisia harrastuksia, kuten kieliä, liikuntaa, kehonhuoltoa, kädentaitoja ja kuvataiteita. Mikäli senioreille suunnatusta kurssitarjonnasta ei löydy sopivaa, olet tervetullut myös aikuisten kursseille!

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan

 

Tutustu seniorialennuksiin:

SYM – Syksy 2022 (senioriliikunnan yleismaksu)

VuolleSYM – Syksy 2022

Seniorikerhot tuovat tekemistä ja iloa arkeen. Kerhosta riippuen toiminta sisältää mm. muistelua, aivojumppaa, musiikkia ja laulua, keskustelua ajankohtaisista asioista, visailua, erilaisia tutustumiskäyntejä ja retkiä. Kerhotoimin­nan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan ikääntyvien omat toiveet ja kiinnostuksen kohteet. Seniorikerhot toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja tapaamaan muita!

Tutustu kerhoihin

Ilmoittautuminen netissä tai opintotoimistoon p. 08 555 4060.

 

AVEK-ystävätoiminta on ikääntyville kohdennettua ystävätoimintaa, missä vapaaehtoinen tuo iloa ikääntyvän arkeen, on läsnä, keskustelee ja kuuntelee.

Ikääntyvä ja vapaaehtoinen muodostavat ystäväparin, joka pitää säännöllisesti yhteyttä. Vapaaehtoinen on mukana toiminnassa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Toiminnassa tärkeintä on yhdessä oleminen ja tekeminen.

Oletko kiinnostunut toimimaan ystävänä muille senioreille?
Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, joten tule rohkeasti mukaan ja anna hetki aikaasi!
Katso lisää kohdasta vapaaehtoistoiminta.

Lisää AVEK-toiminnasta:

Minna Lassila
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 044 786 8882
minna.lassila@vuolleoulu.fi

Vuolle järjestää koulutusta ja vertaistukea vapaaehtoisilleen. Vapaaehtoisten ryhmät ovat ohjauksellisia vertaisryhmiä. Katso AVEK–vapaaehtoisten vertaisryhmien kokoontumisaikataulut kohdasta tapahtumat & ryhmäkokoontumiset.

Vuolle Vissiitti on senioreille ja vapaaehtoisille tarkoitettua vapaamuotoista matalan kynnyksen toimintaa. Ryhmä kokoontuu joka keskiviikko klo 9.00 – 11.00 VIRTA-olohuonetilassa (1. krs, ravintola Puron vieressä).

Kahvittelun ja jutustelun lomassa sinulla on halutessasi myös mahdollisuus osallistua erilaisiin vaihtuviin teemallisiin aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi ruoanlaittoon, ulkoiluun ja lukupiireihin.

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Vissiitissä?
Vapaaehtoinen on paikalla auttamassa valmisteluissa, vastaanottamassa Vissiitin kävijöitä, kahvittelee ja osallistuu ohjelmaan heidän kanssaan sekä ennen kaikkea toimii kuuntelijana kävijöille yhdessä työntekijän kanssa.

Lisätietoa Vissiitistä:

Minna Lassila
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 044 786 8882
minna.lassila@vuolleoulu.fi

 

Ystävyyskeskus on monikulttuurisen tekemisen ja oppimisen paikka. Toiminnoissamme on mukana niin kantaväestöä kuin eri kulttuureista Suomeen tulleita maahanmuuttajia.

Järjestämme monipuolista vapaa-ajanohjelmaa, kuten viikoittaisia ryhmiä ja pop up -tapahtumia sekä leirejä ja retkiä lähelle ja kauas. Kuuntelemme tarkalla korvalla toiminnassamme mukana olevien ihmisten tarpeita ja toiveita ja suunnittelemme ohjelmaa sen pohjalta. Meillä pääset itsekin ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa yhdessä henkilökuntamme kanssa.

Tutustu Ystävyyskeskuksen toimintakalenteriin 

Lisätietoa ja yhteystiedot

Vuolle-opiston tarjonnasta löytyy myös erilaisia vaihtuvia hyvinvoinnin viikonloppukursseja. Aiheina mm. ravitsemus, uni ja liikunta. Isoimmista tapahtumista ilmoitamme nettisivuillamme.

Tutustu seniorien hyvinvointikursseihin

Tutustu aikuisten hyvinvointikursseihin

Vapaaehtoistoiminta on iloinen harrastus. Toiminta on ei-ammatillista, yleishyödyllistä, useimmiten palkkiotonta ja aina äärimmäisen arvokasta. Laadukkaasti järjestetty vapaaehtoistoiminta tuo hyvää mieltä ja onnellisuutta niin tekijälle kuin autettavallekin.

Vuolle Setlementissä vapaaehtoistoimintaa löytyy kertaluontoisista tehtävistä pidempää sitoutumista ja kouluttautumista vaativiin tehtäviin. Järjestämme vapaaehtoisillemme kattavan perehdytyksen ja koulutusta sekä tarjoamme vertaistukea ja virkistystoimintaa. Toiminnassamme on mukana jo yli 350 vapaaehtoista, tule sinäkin rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Lisätietoa

vares@vuolleoulu.fi

Puhelinrinki-toimintaan voivat ilmoittautua mukaan kaikki ikääntyvät, jotka haluavat kokoontua puhelimitse viikoittaisiin keskusteluhetkiin.

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin helposti ja turvallisesti, tule mukaan puhelinrinkiin. Puhelinringissä sovitaan 5-7 soittokertaa. Rinki kokoontuu kerran viikossa. Ohjaajan ja osallistujien kesken sovitaan keskustelujen teemat ja pelisäännöt.

Puhelinrinkien ohjaajina voivat toimia sekä ammattilaiset että vapaaehtoiset.

Puhelinrinkitoiminta on ohjattua ryhmätoimintaa,  osallistumiseen tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Minna Lassila
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 050 471 7193
minna.lassila@vuolleoulu.fi