fbpx

Monikulttuurinen toiminta


Tarvitsemme kulttuurien välistä vuoropuhelua. Vuolle Setlementissä tuomme esille ilmiöitä, näkökulmia, niin faktaa kuin kokemuksia maahanmuuttoon liittyvistä asioista, sekä suomalaisen yhteiskuntamme arvoista ja toimintatavoista.

Ihmisoikeudet ja niiden toteutuminen on lähtökohtamme kaikessa toiminnassamme. Kantasuomalaisten ja eri kulttuureista tänne muuttaneiden toimintatavat ja tottumukset eivät ole muuttumattomia. Yhdessä luomme koulutuksen ja kohtaamisen kautta monikulttuurisuutta, joka edistää ymmärrystä, suvaitsevuutta ja tasa-arvoa. Rakennamme lähiyhteisöä ja yhteiskuntaa, jossa ihmisten oikeudet ja vastuut kohtaavat.

Vuolle Setlementissä monikulttuurisuus näkyy läpi kaikkien toimintojemme.Ystävyystalo on monikulttuurisen tekemisen ja toiminnan pääpaikka. Toiminnoissa on mukana niin kantaväestöä kuin eri kulttuureista suomeen tulleita maahanmuuttajia. Ystävyystalon ryhmät ja kerhot kokoontuvat Ystävyystalolla Tuirassa tai eri puolella Oulua lähellä ihmisiä. Katso lisää tapahtumat ja ryhmätoiminnot osiosta tai tutustu Ystävyystalon monikulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan.

Vuolle Opisto tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia monikulttuuriseen toimintaan. Osa koulutuksista on suunnattu suoraan maahanmuuttajille. Lisäksi opiston kansalaisopistokurssien tarjonnasta löytyy monia eri vaihtoehtoja, jotka ovat hyvin soveltuvia niin maahanmuuttajille kuin eri kulttuureista kiinnostuneille.