fbpx

Lapsi- ja nuorisotyö


Lapset ja nuoret ovat koko yhteiskuntamme ilo ja voimavara. Lasten ja nuorten usko itseensä ja lähiyhteisöön on lähtökohta ja päämäärä toiminnassamme.

Vuolle tarjoaa mielekkäitä harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia ja turvallisia osallistumisen paikkoja. Korostamme omaehtoista toimintaa sekä kulttuuri- ja sukupuolisensitiivistä  otetta  niin koulun kuin vapaa-ajan toiminnoissa. Lasten ja nuorten tarpeet ovat moninaisia ja on ensiarvoisen tärkeää, että he ovat itse mukana suunnitelmien teossa ja toimintojen toteutuksessa.Ohjatut leirit ja retket tuovat vapaa-aikaan laadukkaita kokemuksia ja iloisia kohtaamisia. Järjestämme itse ja yhteistyökumppanien kanssa monipuolisia leirejä ja retkiä niin lapsille ja nuorille kuin perheille ja ikäihmisille. Tarkemmat tiedot tapahtumat ja ryhmätoiminnot osiosta.

Pikku-Syöte on nuorisotyön toiminnan keskiössä. Pikku-Syötteen nuorisokeskus on tarjonnut Vuolteen nuorisotyölle mahtavat puitteet jo yli 20- vuoden ajan. Leirit ja tapahtumat eri teemojen ympärillä vahvasti luonnonympäröivänä ovat nuorisotyössä tärkeä elementti ja nuorten voimanlähde. Ammattitaitoiset nuorisotyöntekijämme huolehtivat nuorisoryhmistä vuoden ympäri. Aktiivinen harrastetoiminta yhdistettynä nuorisotyön tavoitteisiin ja nuorten sosiaaliseen vahvistamiseen ovat Pikku-Syötteen toiminnan kulmakiviä.

Katso lisää www.pikkusyote.fi

Vuolle Setlementti jakaa hakemusten perusteella tukea harrastamiseen omalla toimialueellaan, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa asuville alle 29-vuotiaille nuorille. Tukea voi hakea seuraavan kerran marraskuussa 2017. Kriteereinä tuen myöntämiselle ovat vähävaraisuus, sosiaaliset perusteet ja motivaatio harrastustoimintaan. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi harrastusvälineiden hankkimiseen ja kurssimaksuihin. Tukea voivat hakea alle 18-vuotiaiden nuorten huoltajat tai yli 18-vuotiaat nuoret itse. Lue lisää.

 

Sukupuolisensitiivinen työ näkyy nuorisotyössä Vuolteella Tyttöjen Talon ja Poikien Talon vahvassa toiminnassa. Tyttöjen Talon ja Poikien Talon toiminta tavoittaa Oulun alueella tukea kasvamiseen tarvitsevia nuoria laajasti niin yksityisohjauksessa kuin ryhmätoiminnoissaan.

Katso lisää Talojen toiminnasta
www.likka.fi
www.poikientalo-oulu.fi

Opiskelu ja vapaa-aika lapsi- ja nuorisotyössä näkyy myös Vuolle Opiston tarjonnassa. Kasvatusalan opintolinjat Kaito ja Kasperi ovat tunnettuja ja suosittuja opiskelulinjoja alaa opiskelemaan pyrkiville nuorille.

Vuolle Opiston laaja tarjonta esimerkiksi musiikinpuolella tarjoaa puolestaan lapsille ja nuorille erinomaisen paikan opiskella harrastustaan ammattitaitoisten opettajien johdolla.

Lisätietoja nuorisotyöstä

Mustakangas-Mäkelä, Anne
Hyvinvointijohtaja
p. 044 786 1633
anne.mustakangas-makela@vuolleoulu.fi

Pauliina Rasinkangas
Nuorisotyön päällikkö
p. 044 901 9074
pauliina.rasinkangas@vuolleoulu.fi