La Fiesta-tapahtuman yhteydessä pidettävässä valokuvanäyttelyssä kerrotaan matagalpalaislasten elämästä koulussa ja työssä. Mukana on myös kuvia lastenkeskus Las Hormiguitasista. Valokuvat on otettu eri vuosina Matagalpaan tehdyillä matkoilla.

Nicaraguan keskiylängöllä sijaitseva Matagalpa on Oulun kummikaupunki vuodelta 1986. Samana vuonna perustettiin Oulu−Matagalpa -ystävyysseura. Vuosien mittaan seura on tukenut kummikaupunkiaan lukuisten kehitysyhteistyöhankkeiden kautta. Tällä hetkellä seuralla ei ole Nicaraguan poliittisen tilanteen vuoksi meneillään kehitysyhteistyöhankkeita. Seuran jäsenet ovat tukeneet kummistipendeillä lähes tuhannen slummialueella asuneen lapsen koulunkäyntiä. Seuran tärkeä tukikohde on myös lastenkeskus Las Hormiguitas, joka tarjoaa köyhille lapsille mahdollisuuden lukea läksyjä, leikkiä ja harrastaa. Seura on välittänyt oululaisten koulujen taksvärkkikeräyksen tuotot Matagalpassa oleville kummikouluille.

Valokuvat: Emma Leppälä, Johannes Lyytikkä, Eija Naapanki, Seija Paasi, Matti Siippainen, Esa Westman, Salla Viitanen ja Matleena Virkkunen

23 maaliskuun @ 08:00 — 27 maaliskuun @ 20:00
08:00 — 20:00 (108h)

Pikku-Iikan katu 6, Vuolle Setlementti