Väkivallan tekijän kohtaaminen -koulutus


Kuinka ottaa väkivalta puheeksi sen käyttäjän kanssa? Entä kuinka erottaa väkivallanteko sen tekijästä, ja kohdata väkivallantekijä apua ja tukea tarvitsevana ihmisenä? Millaista väkivaltatyön osaamista ja palveluja Oulun alueella on tarjolla?

Vuolle Setlementti ry ja Oulun ensi- ja turvakoti ry järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa torstaina 12.4.2018 klo 9.00–16.00 Pakkalan salissa koulutuspäivän Väkivallan tekijän kohtaaminen.

Koulutuksen tarkoituksena on tarjota julkisen sektorin ja järjestökentän eri ammattiryhmille käytännön työvälineitä väkivallan tekijöiden kohtaamiseen omassa työssään, esitellä väkivallan tekijöiden kanssa työskentelyn paikallisia toimintamuotoja sekä vahvistaa väkivaltatyön alueellista osaamista. Koulutus on osallistujille maksuton.

Aamupäivällä tarkastelemme Väkivallan käyttö puheeksi -työvälineen lisäksi kuinka parisuhdeväkivallan tekijä, väkivaltaa käyttänyt vanhempi tai seksuaalisen väkivallan tekijä kohdataan onnistuneesti, mikä toimii kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöiden kanssa työskenneltäessä ja kuinka väkivaltaista radikalisoitumista ja ekstremismiä ennaltaehkäistään tehokkaasti.

Iltapäivällä Tapani Ahola, sosiaalipsykologi, ratkaisukeskeisen terapian ja valmennuksen pioneeri, ja toinen Lyhytterapiainstituutin perustajista, kouluttaa osallistujia kirjansa ”Väkivallasta turvallisuuteen” (2016) työvälineistä. Tapani Aholan osuus sisältää luennon ja työpajatyöskentelyä.

 

Ohjelma:

  • klo 8.30–9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
  • klo 9.00–9.15 Avaus: Oulun kaupungin riskienhallintapäällikkö Heikki Kontsas
  • klo 9.15–11.30 Vuolle Setlementti ja Oulun ensi- ja turvakoti: Mikä toimii väkivallantekijöiden kanssa työskentelyssä: välineitä ja keinoja työntekijöille. (sis. tauko)
  • klo 11.30–12.30 Lounas (omakustanteinen)
  • klo 12.30–13.45 Tapani Ahola: Väkivallasta turvallisuuteen
  • klo 13.45–14.15 Kahvitauko
  • klo 14.15–15.30 Tapani Ahola: Väkivallasta turvallisuuteen jatkuu
  • klo 15.30–16.00 Yhteenveto, palaute ja jatkosta sopiminen

 

Ilmoittautumiset 23.3.2018 mennessä osoitteeseen sami.halonen@vuolleoulu.fi.

Mainitse ilmoittautujan nimi, organisaatio ja mahdollinen erityisruokavalio.