Toinen Toista – Hevillä Hyvinvointia 2.2.


Kiusaaminen on väkivaltaa, joka koskettaa meistä useampaa kuin osaamme arvata. Kiusaaminen on epäreilua ja voi vaikuttaa pitkälle elämään.

Toinen toista – Hevillä Hyvinvointia -tapahtuman tarkoitus on kampanjoida netissä tapahtuvaa kiusaamista vastaan. Vuolteen Tyttöjen Talo ja Poikien Talo ovat mukana tapaamassa osallistujia hyväntekeväisyystapahtumassa perjantaina 2.2. Hevimestassa. Tyttöjen Talo myy omalla pisteellään Sopivaksi maustettu -reseptikirjaa (10 € / kpl), joka on koottu tyttöjen omista resepteistä ja ruokamuistoista. Kirjojen myyntituotto ohjataan Tyttöjen Talon toiminnan tukemiseen.

Oulun kaupunki on mukana tukemassa tapahtumaa, sekä lukuisia muita yhteistyökumppaneita.

Tyttöjen Talon johtaja Maarit Saarnivala osallistuu päivän keskustelupaneeliin (klo 14–15.30), jonka aiheena on mm. netissä tapahtuva kiusaaminen.

– Perjantaina puhutaan, pohditaan ja iloitaan yhdessäolosta toinen toistamme kunnioittaen vastalauseena kiusaamiselle, Saarnivala kommentoi.

Paneelikeskusteluun osallistuvat lisäksi mm. lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila sekä kokemusasiantuntijat Katri Salmi ja Sanna Simontaival.

Tapahtuman päiväohjelma klo 10–16 on kaikille avoin ja ilmainen. Aikuisille suunnatussa iltatapahtumassa esiintyy bändejä, ja tapahtumaa voi kuunnella myös radiosta. FHMF:n radiolähetys mahdollistaa mm. kiusattujen, mutta myös kiusaajien nimettömän kommentoinnin.

Tapahtumaa on tukemassa mm. Oulun kaupunki ja muita yhteistyökumppaneita.

Tutustu tapahtumaan facebookissa.

Vuolle Setlementin Oulun Tyttöjen Talo on tytöksi ja naiseksi itsensä kokeville nuorille suunnattu tila, jossa toteutetaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä. Tyttöjen Talossa jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on. Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki eri elämäntilanteessa olevat 12–29 -vuotiaat tytöt ja naiset sekä kaikki, jotka haluavat pohtia omaa tyttöyttään, naiseuttaan tai sukupuolisuuttaan. www.likka.fi

Vuolle Setlementin Poikien Talo on turvallinen tila 12–28 -vuotiaille pojille ja nuorille miehille tai sellaiseksi itsensä kokeville. Poikien Talolla pojat kohdataan yksilönä jokaisen vahvuudet huomioiden. Poikien Talo on syrjintä- ja kiusaamisvapaa alue. poikientalo-oulu.fi/

Vuolle Setlementti on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, joka toteuttaa hyvinvointi- ja koulutuspalveluja opiston, monimuotoisen asiantuntijatyön sekä nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen avulla. Vuolteella on pitkäaikainen kokemus nuoriso-, seniori-, monikulttuurisuus- ja yhteisötyön sekä kansalaistoiminnan lisäksi sovittelutoiminnan, rikosuhripäivystyksen ja väkivaltatyön toteuttamisesta.