Kurssitarjonta


Aloita uusi harrastus Vuolteen opistossa!

Opistolta löytyy monipuolisesti kursseja kaiken ikäisille. Toimimme lähellä asiakkaitamme, eri puolilla Oulua.

Hyvinvointi ja terveys, liikunta ja tanssi, kielet, musiikki, musiikkileikkikoulu, taito- ja taideaineet sekä seniorikerhot tarjoavat mielenkiintoista tekemistä ja korkeatasoista opetusta.

Tutustu kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan!

Ohjeet ilmoittautumiseen ja kurssimaksuihin

Kevään 2018 kurssitUudet kurssit

Uudet kurssit

Inspiroidu kevään 2018 uusista kursseista ja ilmoittaudu mukaan. Kymmenet erilaiset uutuudet tarjoavat vaihtoehtoja tubettamisesta sisustamiseen ja sarjakuvapiirtämisestä näyttelijäntyöhön!

Lataa tästä esite kevään 2018 uutuuksista

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi ja terveys 

Hyvinvoinnin ja luontoliikunnan kursseilla pääset tutustumaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviin lajeihin. Ammattitaitoisten opettajien johdolla saat uusia ajatuksia elämääsi! Kurssitarjonta sisältää mm. painonhallintaa, alexander-tekniikkaa, joogaa, hyvinvointia villiyrteistä sekä TRE-harjoittelua lihasjännitysten ja stressin purkamiseen.

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Liikunta ja tanssi

 Liikunta ja tanssi

Meillä liikkuvat ja tanssivat niin lapset kuin aikuisetkin senioreiden laajaa tarjontaa unohtamatta. Voit kehittää lihaskuntoasi, huoltaa kehoasi, kehittää oman kehon kokonaisvaltaista hallintaa ja aerobista kuntoasi tai vaikkapa heittäytyä sirkuksen maailmaan. Opettajamme ohjaavat ja opastavat ammattitaidolla. Tule juuri sellaisena kuin olet!

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Musiikki

Musiikki 

Nuorten musiikkikoulussa (7-16-vuotiaat) pääset opiskelemaan laulamista sekä pianon, kitaran, sähkökitaran, sähköbasson, viulun, kanteleen, harmonikan, trumpetin ja rumpujen soitonopetusta.

Aikuisten musiikin kursseilla voit laulaa kuoroissa ja soittaa orkestereissa. Saat yksilöopetusta pianon, kitaran, sähkökitaran, sähköbasson, harmonikan, saksofonin, rumpujen soiton ja laulun saloihin. Kevätkaudella 2018 järjestetään myös ukulelen viikonloppukurssi!

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Musiikkileikkikoulu

 Musiikkileikkikoulu 

Perheryhmät tarjoavat musiikillisia virikkeitä aikuisen ja lapsen yhteisiin musisointihetkiin. Muskareissa lauletaan, körötellään, soitetaan ja liikutaan musiikin mukaan yhdessä aikuisen ja vauvan, taaperon tai leikki-ikäisen kanssa.

Musiikkileikkiryhmät tasoryhmittäin 3–6 -vuotiaille lapsille tarjoavat musiikillisia kokemuksia laulaen, soittaen ja musiikin mukaan liikkuen. Ryhmissä tutustutaan erilaisiin soittimiin lapsen taso ja ikä huomioiden. Lisäksi tutustutaan musiikin peruskäsitteisiin ja teoreettisiin alkeisiin leikin kautta.

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Taide ja taito

 Taide ja taito 

Opi uutta, luota luovuuteesi ja rentoudu hyvässä seurassa taito- ja taideaineiden parissa! Kurssitarjonnassa mm. kuvataiteita, valokuvausta, kuvankäsittelyä, lasitöitä, korujen valmistamista ja paljon muuta käsillä tekemistä esimerkiksi luonnonmateriaaleista.

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Kielet

 Kielet 

Aloita kielen opiskelun perusteista ja virkistä osaamistasi. Ota nojatuolimatka Brasilian lämpöön tai kirsikankukkien Japaniin! Kurkkaa kieliopintojamme moneen tarpeeseen ja opi ranskaa, espanjaa, saksaa, norjaa tai vaikkapa nykyhepreaa.

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Seniorikerhot

 Seniorikerhot

Alueelliset seniorikerhot kokoavat joka viikko satoja ikäihmisiä aktiiviseen toimintaan ja iloiseen yhdessäoloon eri puolilla Oulun kaupunkia. Seniorikerhojen sisältö muodostuu yhdessäolosta, keskustelusta, musiikista ja käden taidoista. Seniorikerholaiset tekevät myös retkiä kiinnostaviin kohteisiin. Ryhmät ovat kaikille avoimia, ja niihin ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Vuolteen opiston järjestämää edullista seniorikerhotoimintaa tukee Oulun kaupunki.

Katso kurssit ja ilmoittaudu mukaan


Senioriliikunnan yleismaksulla SYM 85 € useampaan liikuntaryhmään!

Senioriliikunnan yleismaksu on tarkoitettu yli 55-vuotiaille. Yleismaksu on voimassa kevätlukukauden ajan 8.1.–28.4.2018. Se oikeuttaa osallistumaan niihin liikuntaryhmiin, joissa on merkintä SYM (senioriliikunnan yleismaksu). Ilmoittaudu vain yleismaksuryhmään. Yksittäisiin ryhmiin ei tällöin ilmoittautumista tehdä, mikäli kyseiset ryhmät kuuluvat senioriyleismaksun piiriin. Opettajat saavat nimilistan yleismaksun suorittaneista toisella toimintaviikolla. HUOM! 22.1.2018 alkaen yleismaksun voi suorittaa VAIN OPINTOTOIMISTOON; tällöin opintotoimistosta saa liikuntakortin todisteeksi maksun suorittamisesta. Opettajat eivät ota vastaan yleismaksua.