Odd Fellow tukee Vuolle Setlementin Poikien Taloa


Odd Fellow Lastenrahastosäätiö lahjoitti Poikien Talolle 1400 euroa poikien leirin toteuttamiseen. Lahjoitus myönnettiin alkuvuodesta ja luovutettiin viime viikolla yhteisön kevätkokouksessa. Oulun Odd Fellow –yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Partanen luovutti lahjoituksen Vuolteen Poikien Talon johtaja Jussi Markukselle.

– Meidän järjestön johtavia periaatteita on auttaa hädänalaisia, ja pidämme yhtenä perustehtävänämme ”kasvattaa orvot”. Ajatuksena on se, että he, joilla asiat ovat paremmin voisivat auttaa niitä, joilla asiat eivät ole niin hyvin. Syrjäytyminen ja sen uhka ovat meidän yhteiskunnan suuria kysymyksiä. Poikien Talo tekee arvokasta työtä näiden nuorten eteen, Partanen kertoo.

– Olemme erittäin otettuja tästä lahjoituksesta. Odd Fellow:lla on paljon samaa arvopohjaa kuin Poikien Talon toiminnassa. Tosi hieno juttu, että pojat saavat lisää mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin ja elämyksiin, Markus kiittää.

Poikien Talon rahoitus vakiintui viime vuoden vaihteessa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoitusta leikattiin vuoden 2016 lopussa, ja toiminnan rahoitus on nyt saatu pysyväksi.

Odd Fellow:n toiminta-ajatuksena on kehittää ihmisen luonteen hyvyyttä ja ihmisten keskinäistä yhteenkuuluvuutta painottamalla suvaitsevaisuutta ja lähimmäisenrakkautta ihmisten välisissä suhteissa. Järjestön arvoihin kuuluvat yhteenkuuluvuus, suvaitsevuus, armeliaisuus ja keskinäinen avunanto.

Lisätietoja Poikien Talosta.