Meillä jokaisella on tarina


Tänään käynnistyi kansainvälinen rasisminvastainen viikko, ja keskiviikkona 21.3. vietetään YK:n rotusyrjinnän vastaista päivää. Tuona päivänä vuonna 1960 poliisivoimat tappoivat 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti yhteisöjä lisäämään keinoja rotusyrjinnän poistamiseksi.

Vuolle Setlementin tavoitteena on lisätä ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä monin eri tavoin. Vuolteen toiminnassa syntyy jatkuvasti uskomattomia kasvutarinoita – yksilöllisiä oppimispolkuja ja elämänmuutoksia vaikeista tilanteista kohti parempaa tulevaisuutta. Meillä jokaisella on tarina, ja tarvitsemme kasvuun toisiamme.

Julkaisemme vuoden ajan kuukausittain tarinan eri  toiminnoistamme asiakkaan, vapaaehtoisen tai työntekijän näkökulmasta. Ensimmäinen kasvutarina kertoo Vuolteen opiston opiskelijasta. Faizullah Amiri saapui alaikäisenä yksin Suomeen, ja on ponnistanut melkein mahdottomasta tilanteesta eteenpäin.

– Mitä minä teen, olen yksin täällä. Mitä voin tehdä? Ajattelin paljon tällaista, Faizullah kertoo.

Myös Kaleva julkaisi jutusta tiivistetyn version 19.3.2018.

Luomme yhdessä kasvutarinoita.
vuolleoulu.fi/tarinat