Tyttöjen Talo


Oulun Tyttöjen Talo on sukupuolisensitiivisen tyttö- ja naistyön toteuttaja. Talon toiminta on tarkoitettu erityisesti 12-28- vuotiaille tytöille, nuorille naisille sekä alle 21- vuotiaille odottaville tai synnyttäneille nuorille äideille.

Toiminnan tavoitteena on tukea tyttöjen naiseksi kasvamista vahvistamalla omien voimavarojen etsimistä, niiden löytämistä ja käyttämistä oman elämänhallinnan tueksi.

Talolla voi esimerkiksi käpertyä sohvalle kuuntelemaan musiikkia, lukemaan lehtiä tai juttelemaan elämästä, koulusta, tyttönä olemisesta, naiseksi kasvamisesta tai vaikka suunnitella ja haaveilla tulevaisuutta. Tyttöjen Talolla on mahdollisuus myös leipoa tai kokkailla yhdessä, askarrella tai käydä yhdessä Talon ulkopuolella harrastuksissa, retkillä ja leireillä.tyttis-10-hrtyttis-22-hr

  • Yhteisötyö tarjoaa aidon kohtaamisen hetkiä, yhdessäoloa,
    toiminnallisuutta ja aikuisen läsnäoloa.
  • Ryhmätoiminta koostuu vertais- ja harrasteryhmistä joissa tunteiden käsittely, ajatusten vaihto sekä niiden kautta omien voimavarojen etsiminen ja löytäminen ovat toiminnassa avain asemassa.
  • Likkalähdöt ovat ohjattuja tutustumiskäyntejä tyttöryhmille Tyttöjen Talolle.
  • Monikulttuurinen tyttötyö on maahanmuuttajatytöille suunnattua toiminnallista ja vertaistuellista ryhmätoimintaa.
  • Läksyparkki tarjoaa nuorille aikuisen apua ja tukea oppimiseen ja koulun käyntiin.
  • Yksilötyö on keskusteluapua ja aikuisen läsnäoloa elämän eri tilanteissa.
  • Nuoret äidit toiminta on suunnattu alle 22-vuotiaille odottaville ja synnyttäneille äideille. Vertaistuellinen ryhmätoiminta tukee ja auttaa odotus-, synnytys ja vauva-ajan arjessa.

tyttis-16-hrtyttis-4-hr

Lisäksi Tyttöjen Talo järjestää teemapäiviä, juhlia sekä retkiä ja leirejä eri aiheista. Tyttöjen Talo tukee nuorisotyötä oman osaamisensa ja kokemuksensa kautta kouluttamalla ja konsultoimalla eri verkostoissa. Seksuaalikasvatusta ja neuvontaa tarjotaan yksilökäynneillä, tukiryhmissä, informaatiolla, keskustelutuokioilla sekä Pop In mallisesti.

Tyttöjen Talon toimintaan pääsee mukaan sopimalla ajan henkilökohtaiselle tutustumiselle puhelimitse, sähköpostilla tai facebookin kautta. Voit katsoa kalenterista tarkemmin toiminnan aikatauluja.

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta Tyttöjen Talolla? Kaikenlainen vapaaehtoistoimintapanos on tervetullutta! Lue lisää »

Katso lisää www.likka.fi
Tule käymään Tyttöjen Talolla osoitteessa  Kirkkokatu 19 A 9, 90100 OULU
Seuraa meitä Facebookissa Tyttöjen Talo-Oulu

Lisätietoja voit kysellä ja yhteistyöideoita esittää
tyttojentalo@vuolleoulu.fi
Tai puh. 08 555 4073

Tyttöjen Talon ohjaajien yhteystiedot