AVEK-toiminta


AVEK- toiminta on ikäihmisille kohdennettua ystävätoimintaa, jossa vapaaehtoinen AVEK tuo iloa AVEK ystävänsä arkeen, on läsnä, keskustelee ja kuuntelee.

Ikäihminen ja vapaaehtoinen muodostavat ystäväparin, joka pitää säännöllisesti yhteyttä. Vapaaehtoinen AVEK on mukana toiminnassa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Avekit tapaavat ikäihmisiä heidän kotiympäristössään. Toiminnassa tärkeintä on yhdessä oleminen ja tekeminen.Ihmiset haluavat asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Ystävät, joiden kanssa voi käydä ulkoilemassa tai vaikka jutella hetken kahvikupin ääressä ovat ensiarvoisen tärkeitä.

AVEK-toiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa ja se on tarkoitettu pääsääntöisesti Oulun kaupungin kotihoidon asiakkaille. AVEK-toimintaa rahoittaa Oulun kaupunki ja toiminta on asiakkaalle maksutonta.

Tarvitsemme uusia vapaaehtoisia. Tule mukaan ja anna hetki aikaa!

Katso lisää kohdasta vapaaehtoistoiminta.

Lisää AVEK-toiminnasta:

Pirjo Honkanen
AVEK-koordinaattori
p. 044 786 8882
pirjo.honkanen@vuolleoulu.fi

Marja Paloste
Yhteisötyön ja kansalaistoiminnan päällikkö
p. 040 591 7989
marja.paloste@vuolleoulu.fi

Vuolle järjestää koulutusta ja vertaistukea vapaaehtoisilleen. AVEK-vapaaehtoisten ryhmät ovat ohjauksellisia vertaisryhmiä. Katso AVEK-vapaaehtoisten vertaisryhmien kokoontumisaikataulut kohdasta tapahtumat & ryhmäkokoontumiset.