Huhtikuun kasvutarina: Kulttuurin suurkuluttaja


YK:n Maailman kulttuuriperinnön päivää vietetään 18.4. Tänä vuonna 2018 koko Eurooppa viettää myös yhteistä Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

Aineeton kulttuuriperintö on elävää perinnettä, joka on läsnä ihmisten arjessa. Se voi olla esimerkiksi suullista perinnettä, esittävää taidetta tai sosiaalisen elämän käytäntöjä. Erityisen tärkeää aineettoman kulttuuriperinnön ymmärtäminen on erilaisten yhteisöjen kanssakäymisen kannalta.

Huhtikuun kasvutarina kertoo, miten Vuolteen opiskelija Hanna Tuokolle kulttuuri ja harrastukset Vuolteen opistossa ovat merkinneet koko elämän mittaista hyvinvointia ja jaksamista, vastapainoa työlle sekä keskittymistä hetkeen.

– Välillä ei ole kovin helppojakaan vaiheita ollut. Jos ei olisi ollut jotain henkireikää, että olisi keskittynyt johonkin muuhun kuin leipätyöhön, niin ei olisi jaksanut töissä, hän kuvailee.

Vuolteen tavoitteena on lisätä ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Meillä jokaisella on tarina, ja tarvitsemme kasvuun toisiamme.

 

Luomme yhdessä kasvutarinoita.
vuolleoulu.fi/tarinat

Myös Kaleva julkaisi jutusta tiivistetyn version 16.4.2018.